Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019
x

ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ

Σκιαγράφησε με τα πιο μελανά χρώματα την κυβερνητική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζοντας το κυβερνών κόμμα «δήθεν προοδευτικό»

Κάλεσμα για ισχυρό ΚΚΕ παντού, ιδιαίτερα στις εκλογικές αναμετρήσεις που έπονται «για να κάνουμε την πραγματική διαφορά», κάλεσμα συμπόρευσης σε όλες τις καθημερινές μάχες «για να πάρουμε πίσω όλα όσα χάσαμε τα χρόνια της κρίσης και να βάλουμε στο επίκεντρο τις σύγχρονες, συνολικές λαϊκές ανάγκες», απηύθυνε από την Αλεξανδρούπολη απόψε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ταυτόχρονα διαβεβαίωσε για την  αποφασιστικότητα «να βγάλουμε  από τη μέση τα εμπόδια που δημιουργούν τα ψεύτικα διλήμματα του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, για να αχρηστεύσουμε τις παγίδες που στήνουν τα κόμματα του κεφαλαίου της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ, για να φωτίσουμε την πολιτική πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ».

Ταυτίζοντας τις πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, ο κ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε,  στην ομιλία του στο Δημοτικό Θέατρο της πόλης, για όλα όσα θα ακολουθήσουν τους επόμενους μήνες.  «Ψεύτικα διλήμματα και διαχωριστικές γραμμές, καθημερινή αντιπαράθεση, για το ποιος από τους δύο, ο ΣΥΡΙΖΑ ή η ΝΔ, μπορεί να εγγυηθεί στο κεφάλαιο την ανάκαμψη της κερδοφορίας του, να υπηρετήσει τους σχεδιασμούς των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην περιοχή». «Από τη μια ο γιαλατζί "αριστερός" ΣΥΡΙΖΑ με τις δήθεν προοδευτικές συμμαχίες του και από την άλλη η "υπεύθυνη" ΝΔ που δήθεν έχει κηρύξει τον πόλεμο στο λαϊκισμό».

Σκιαγράφησε με τα πιο μελανά χρώματα την κυβερνητική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι «ο δήθεν προοδευτικός ΣΥΡΙΖΑ:

-Τέσσερα χρόνια και πλέον, με τους ακροδεξιούς ΑΝΕΛ και τώρα με ένα τμήμα τους, πρόσθεσε το δικό του, τρίτο μνημόνιο, μαζί με ένα ακόμα "μεταμνημονιακό" μνημόνιο, σ' αυτά που κληρονόμησε από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ

-Έβαλε την ταφόπλακα στην κοινωνική ασφάλιση με το νόμο Κατρούγκαλου, καταδίκασε τους παλιούς και νέους συνταξιούχους να ζουν με συντάξεις πείνας, διατήρησε και ενίσχυσε την εργασιακή ζούγκλα με το χτύπημα της απεργίας, τη νομιμοποίηση των δουλεμπορικών γραφείων, την ενεργοποίηση του μνημονιακού νόμου Βρούτση για τον κατώτατο μισθό

-Ετοιμάζεται να απογειώσει τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς της εργατικής λαϊκής κατοικίας

-Υπέγραψε κατά παραγγελία των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ τη Συμφωνία των Πρεσπών, που μοναδικό στόχο είχε όχι τη φιλία και τη συνεργασία ανάμεσα στους δύο λαούς, αλλά το να μπει η ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, για να ολοκληρωθεί η ευρωατλαντική ολοκλήρωσης τα Δυτικά Βαλκάνια, να ανακοπεί η επιρροή της Ρωσίας ακόμα και της Κίνας στην περιοχή. "Γι' αυτό το ΚΚΕ είπε όχι σ' αυτή τη συμφωνία επειδή είναι ΝΑΤΟϊκή κι έχει και τα σπέρματα του αλυτρωτισμού, αφού αναγνωρίζει μακεδόνα πολίτη και μακεδονική γλώσσα. Και το όχι του δεν έχει καμιά σχέση με το όχι της ΝΔ και των άλλων κομμάτων που ψαρεύουν στα θολά νερά του αντιδραστικού εθνικισμού"

-Απλώνει το χέρι στα πολιτικά ρετάλια των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ -και ιδιαίτερα των μνημονιακών του μάλιστα κυβερνήσεων- τα οποία περιμάζεψε για να στήσει τη δήθεν προοδευτική του συμμαχία

-Υλοποιεί μία προς μία τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει από την κυβέρνηση των ΗΠΑ.. παραχωρώντας στους ιμπεριαλιστές νησιά, λιμάνια και αεροδρόμια για τις βάσεις τους, τα αεροπλανοφόρα τους ακόμη και τα πυρηνικά τους, μετατρέποντας τη χώρα σε προκεχωρημένο φυλάκιο των ιμπεριαλιστών..»

Στο πλαίσιο των προαναφερθέντων δεσμεύσεων προς τις ΗΠΑ, ο κ. Κουτσούμπας ενέταξε και «τη δημιουργία βάσης ελικοπτέρων στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης», στο πλαίσιο όπως είπε της επέκτασης της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας με τις ΗΠΑ.

«Η βάση στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης θα είναι μια ακόμα βάση θανάτου και θα ενταχθεί σε σχεδιασμό χρησιμοποίησης ελικοπτέρων και άλλων μέσων, θα αποτελέσει μέρος ενός κατασκοπευτικού δικτύου για την παρακολούθηση της Μαύρης Θάλασσας, εργαλείο στα επιχειρησιακά σχέδια του ΝΑΤΟ, στο στρατιωτικό ανταγωνισμό του με τη Ρωσία», σημείωσε χαρακτηριστικά.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ