Skip to main content

Κουτσούμπας: Να καταργηθεί η απαράδεκτη ΕΒΕ και η τράπεζα Θεμάτων

Μετά την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ ζήτησε την κατάργηση της ΕΒΕ και της τράπεζας Θεμάτων.

Να καταργηθεί η «απαράδεκτη Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και η Τράπεζα Θεμάτων, που μόνο αποκλεισμούς έχουν να δώσουν», τονίζει μεταξύ άλλων σε μήνυμά του προς τους υποψήφιους ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, μετά την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Το μήνυμα του κ. Κουτσούμπα έχει ως εξής:

«Συγχαρητήρια σε όλους σας, γιατί όλοι δώσατε έναν δύσκολο αγώνα. Η ανακοίνωση των βάσεων σηματοδοτεί για πολλούς από εσάς μια νέα σελίδα στη ζωή σας. Το ζήτημα είναι αυτή τη σελίδα να τη γράψετε εσείς. Με τις ανάγκες σας, τα όνειρά σας, τους αγώνες σας. Γιατί τα όμορφα, τα μεγάλα και τα σημαντικά είναι μπροστά σας. Είτε σας ικανοποιεί το τελικό αποτέλεσμα της προσπάθειάς σας είτε όχι. Όπως και να προχωρήσετε στη ζωή σας, η αρχή είναι μπροστά.

Και σε αυτή τη νέα αρχή το ΚΚΕ και η ΚΝΕ θα βρίσκονται δίπλα σας. Για να αντιπαλέψουμε μαζί την πολιτική που ορθώνει συνεχώς εμπόδια στη μόρφωση και τη ζωή των πολλών. Στον αγώνα για ουσιαστική γνώση και μόρφωση που πρέπει να παρέχεται δημόσια και δωρεάν από το κράτος. Για να καταργηθεί η απαράδεκτη Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και η Τράπεζα Θεμάτων, που μόνο αποκλεισμούς έχουν να δώσουν. Στη διεκδίκηση για δημιουργική εργασία και ζωή με δικαιώματα. Για την κοινωνία της πραγματικής ελευθερίας, που μόνο σ’ αυτή μπορεί να ανθίσει η ευθύνη του κάθε ανθρώπου».