Skip to main content

Κουτσούμπας σε Ζέρβα: Να μην υπάρξει νέα εμπλοκή στο μετρό

Σε συνάντησή του με τον Κωνσταντίνο Ζέρβα στο δημαρχείο Θεσσαλονίκη ο γγ του ΚΚΕ επεσήμανε την αναγκαιότητα να συνεχίσει το έργο του μετρό.

Εθιμοτυπική συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας Δημήτρη Κουτσούμπα είχε σήμερα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, στο δημαρχείο της πόλης.

Στη συζήτηση που είχαν οι δύο άνδρες τέθηκαν ζητήματα που κυριαρχούν στην καθημερινότητα της πόλης και των δημοτών, όπως η ολοκλήρωση των υποδομών και συγκεκριμένα του Μετρό, η καθαριότητα, το κυκλοφοριακό, οι οικονομικές δυνατότητες και ανάγκες του Δήμου και η ευταξία.

Ο κ. Ζέρβας αναφέρθηκε στα στενά οικονομικά περιθώρια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης λόγω της οικονομικής κρίσης αλλά τόνισε πως η ατζέντα της πόλης παραμένει προτεραιότητά του. Όπως τόνισε: «Ο δήμος Θεσσαλονίκης με περισσότερους από 4.000 υπαλλήλους είναι ένας από τους μεγαλύτερους εργοδότες στη Βόρεια Ελλάδα και η διοίκησή μας είναι πλουραλιστική, αυτοδιοικητική και απαρτίζεται από στελέχη από πολλές παρατάξεις».

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης επισήμανε ακόμη τα ζητήματα με τα οποία έρχεται αντιμέτωπη η νέα διοίκηση σε σχέση με την καθημερινότητα, όπως η κακή εικόνα που παρουσιάζει ο ΟΑΣΘ και η ανάγκη επανασχεδιασμού των συγκοινωνιών με γνώμονα τη μελλοντική λειτουργία του Μετρό, για το οποίο τόνισε χαρακτηριστικά ότι σκοπός του είναι να ολοκληρωθεί το έργο το συντομότερο δυνατό και με το μικρότερο κόστος.

Από την πλευρά του ο κ. Κουτσούμπας ευχήθηκε καλή θητεία και επισήμανε τους κινδύνους για την ελληνική οικονομία από μία πιθανή επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας. Τόνισε δε πως με σειρά νομοθετημάτων των τελευταίων ετών η Τοπική Αυτοδιοίκηση ανέλαβε σειρά αρμοδιοτήτων χωρίς όμως την απαραίτητη χρηματοδότηση, χωρίς πόρους.

Αναφερόμενος στα ζητήματα των υποδομών και συγκεκριμένα του Μετρό, υποστήριξε πως το έργο πρέπει να ολοκληρωθεί και πως οι ευθύνες των καθυστερήσεων βαρύνουν κυβερνήσεις και κατασκευαστές.



«Επισημάναμε ότι αγωνιστικά οι δήμοι πρέπει να διεκδικούν τα αυτονόητα για τους κατοίκους και επικεντρώσαμε στο ζήτημα της αναγκαιότητας να συνεχίσει το έργο του μετρό. Υπάρχει μεγάλη ευθύνη από τις μέχρι σήμερα κυβερνήσεις, την κατασκευάστρια εταιρεία για τις καθυστερήσεις και δεν θα πρέπει να υπάρξει νέα εμπλοκή, αλλά να προχωρήσει και τον ρόλο των αρχαιολόγων που λένε ότι μπορούν να συνυπάρξουν το μετρό και η ανάδειξη των αρχαιοτήτων της πόλης», δήλωσε χαρακτηριστικά σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

Για το ζήτημα της ανάπλασης της ΔΕΘ είπε: «Για εμάς έχει προτεραιότητα ο πολίτης, η νεολαία και για αυτό τασσόμαστε υπέρ της δημιουργίας χώρων αθλητισμού, πολιτισμού, με περισσότερες χρήσεις για το λαό καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου και όχι μόνο κατά την περίοδο της ΔΕΘ.

»Σε ό,τι αφορά στο Κέντρο Υγείας της Πύλης Αξιού, επειδή εξυπηρετεί χιλιάδες ανθρώπους, υποστηρίζουμε πως πρέπει να ενισχυθεί και να μην μετακινηθεί. Από εκεί και πέρα υπάρχουν πολλά ζητήματα που αφορούν στη σχολική στέγη, στο πράσινο, στη συγκοινωνία».

Ακολούθησε μία σύντομη ενημέρωση από τον κ. Ζέρβα για ζητήματα που αφορούν σε εργασιακά θέματα δημοτικών υπαλλήλων και συμβασιούχων με τον κ. Κουτσούμπα να τάσσεται υπέρ της μόνιμης και σταθερής εργασίας για όλους τους εργαζόμενους.

Κλείνοντας ο Γενικός Γραμματέας του Κ.Κ.Ε είπε: «Όπου χρειαστεί θα κάνουμε κριτική και όπου δούμε το καλό θα το πούμε».

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε παρουσία του βουλευτή Κ.Κ.Ε της Α' Θεσσαλονίκης κ. Δελλή Ιωάννη, των δημοτικών συμβούλων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κ. Ζαριανόπουλου Σωτήριου και Κωνσταντινίδη Μιχαήλ, στελεχών του Κ.Κ.Ε, του Γενικού Γραμματέα Δήμου Θεσσαλονίκης, Μίμη Φωτόπουλου, και υπηρεσιακών παραγόντων.