Τρίτη 26 Μαΐου 2020
x

ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: Ο ΜΑΧΑΙΡΙΤΣΑΣ ΕΔΙΝΕ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΠΑΡΩΝ ΣΤΟ ΚΙΝΗΜΑ

Ο γ.γ. του ΚΚΕ κάνει λόγο στην υποστήριξη του καλλιτέχνη στους εκλογικούς αγώνες του κόμματος και τη συμμετοχή στα Φεστιβάλ της ΚΝΕ.

Για έναν ακόμη σπουδαίο μουσικό δημιουργό που έφυγε ξαφνικά από την ζωή, «αφήνοντάς μας για συντροφιά τον πλούτο της δημιουργίας του», κάνει λόγο σε δήώση του ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας με αφορμή την απώλεια του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα.
    
«Όπως όλα αυτά τα χρόνια, από το ξεκίνημά του στη “Συντροφιά” μέχρι τη στιγμή που έφυγε για το μεγάλο ταξίδι, μας συντρόφευε με τη μουσική και τα τραγούδια του, θα συνεχίζει να μας συντροφεύει στις μικρές και μεγάλες στιγμές μας.
    
Εγγονός του εκτελεσμένου, τον Απρίλιο του 1948, Βολιώτη αγωνιστή Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, έδινε δυναμικό παρών και στο κίνημα, με όπλο του τη μουσική του, ρίχνοντας “κόκκινο στη νύχτα”. Θα θυμόμαστε πάντα τη συμμετοχή του στα Φεστιβάλ της ΚΝΕ. Σε εκλογικές μάχες που έδινε το Κόμμα, με δηλώσεις στήριξης, αλλά και τη συμμετοχή του δυναμικά και ενεργά, όπως το 2006 που εκλέχτηκε Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο της Αθήνας, με το συνδυασμό του ΚΚΕ “Συμπαράταξη για την Αθήνα”.
    
Το ΚΚΕ τον αποχαιρετά με βαθιά θλίψη και εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του», αναφέρει ο κ. Κουτσούμπας.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ