Skip to main content

Κουτσούμπας: Ο Τσίπρας διαβεβαίωσε την εγχώρια ολιγαρχία

O γενικός γραμματέας του ΚΚΕ τόνισε πως ο Έλληας πρωθυπουργός είναι έτοιμος να υλοποιήσει μέχρι κεραίας αυτά που έχει συμφωνήσει με ΕΕ και ΔΝΤ

Πυρά από τον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, δέχτηκε ο Αλέξης Τσίπρας, για τις δηλώσεις του στο υπουργικό συμβούλιο, στον απόηχο του ανασχηματισμού.

«Οι διαβεβαιώσεις του κ. Τσίπρα στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο δεν αφορούν τον ελληνικό λαό, αντίθετα, με τα μέτρα τον γονατίζουν ακόμα περισσότερο» ανέφερε ο κ. Κουτσούμπας.

«Είναι διαβεβαιώσεις προς την εγχώρια ολιγαρχία, προς την ΕΕ και το ΔΝΤ, σε αυτούς δίνει διαπιστευτήρια και τους είπε με απλά λόγια ότι θα υλοποιήσει μέχρι κεραίας αυτά που έχει συμφωνήσει μαζί τους, ματώνοντας τον ελληνικό λαό» πρόσθεσε ο ΓΓ.

«Στα πλαίσια των 100 χρόνων από την ίδρυση και τη δράση του ΚΚΕ, διοργανώνουμε σε όλη την Ελλάδα εκδηλώσεις σε τόπους θυσίας. Τιμούμε ήρωες του κομμουνιστικού κινήματος, ηγετικές φυσιογνωμίες, όπως ήταν ο Κώστας Κολιγιάννης, Α’ Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ. Και αυτό το νόημα, τιμώντας αυτή τη μνήμη και αντλώντας σήμερα διδάγματα από το παρελθόν, μέσα από αυτή την, με άλματα, ηρωική πορεία και τα θετικά της, αλλά ταυτόχρονα και με αδυναμίες, ελλείψεις και λάθη, να διδαχτούμε για το σήμερα και να χαράξουμε καλύτερα το αύριο αυτού του τόπου για το συμφέρον του λαού μας» ανέφερε επίσης.