Skip to main content

Κούβα: Μεγάλη έκρηξη σε ξενοδοχείο στην Αβάνα - Αναζητούνται επιζώντες (vid)

Αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν μια "τεράστια έκρηξη", η οποία φάνηκε να καταστρέφει λεωφορεία και αυτοκίνητα έξω από το ξενοδοχείο στο κέντρο της πόλης

Διασώστες της αστυνομίας και της πυροσβεστικής χτενίζουν τα συντρίμμια για επιζώντες μετά την έκρηξη που κατέστρεψε αργά το πρωί της Παρασκευής ένα ξενοδοχείο στην Αβάνα της Κούβας, σκοτώνοντας τουλάχιστον τέσσερα άτομα.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις από το προεδρικό γραφείο της Κούβας αιτία της έκρηξης στο ξενοδοχείο Saratoga πιστεύεται ότι ήταν η διαρροή αερίου.

Όπως μεταδίδει το CNN αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν μια "τεράστια έκρηξη", η οποία φάνηκε να καταστρέφει λεωφορεία και αυτοκίνητα έξω από το ξενοδοχείο στο κέντρο της πόλης.

Εικόνες από τον τόπο του συμβάντος έδειχναν την ανατιναγμένη πρόσοψη τουλάχιστον τριών ορόφων του περίτεχνα διακοσμημένου κτιρίου. Σύννεφα σκόνης και καπνού φαίνονταν να υψώνονται γύρω από συντρίμμια στο έδαφος.

Το ξενοδοχείο, το οποίο χτίστηκε τη δεκαετία του 1930 και διαθέτει 96 δωμάτια, άνοιξε ξανά το 2005 μετά από ανακαίνιση, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του.