Skip to main content

Κούβα: Συνολικά επτά νεκροί από την καταιγίδα Αλμπέρτο

Όλα τα θύματα είναι άνδρες ηλικίας από 26 έως 77 ετών, διευκρίνισαν οι αρχές προσθέτοντας ότι οι δύο αγνοούμενοι είναι άνδρες ηλικίας 18 και 51 ετών.

Επτά άνθρωποι πνίγηκαν και δύο αγνοούνται μετά τις μεγάλες πλημμύρες που προκάλεσε στην Κούβα η υποτροπική καταιγίδα Αλμπέρτο, ανακοίνωσε σήμερα η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας.

Όλα τα θύματα είναι άνδρες ηλικίας από 26 έως 77 ετών, διευκρίνισαν οι αρχές προσθέτοντας ότι οι δύο αγνοούμενοι είναι άνδρες ηλικίας 18 και 51 ετών.

Τα τραγικά γεγονότα σημειώθηκαν στις κεντρικές επαρχίες Σιέγκο ντε 'Αβιλα, Σάνκτι Σπίριτους και Βίγια Κλάρα αλλά και στις δυτικές επαρχίες Ματάνζας και Πινάρ ντελ Ρίο που επλήγησαν από ισχυρές βροχοπτώσεις κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.

Ο υπουργός Εσωτερικών Χούλιο Σέζαρ Γκανταρίγια δήλωσε την Τρίτη ότι οι θάνατοι οφείλονταν "όλοι τους σε απροσεξία".

Η υποτροπική καταιγίδα που σχηματίστηκε την Παρασκευή στην Καραϊβική, ανοίγει την εποχή των τυφώνων στον Ατλαντικό μια εβδομάδα νωρίτερα. Περισσότεροι από 40.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους στις επαρχίες Σιενφουέγος, Σάνκτι Σπίριτους, Βίγια Κλάρα και Ματάνζας, σύμφωνα με τοπικά μμε, τα οποία έκαναν λόγο για υλικές ζημιές, καταστροφές σε καλλιέργειες και σε χιλιάδες νοικοκυριά.

Το διυλιστήριο πετρελαίου στην Σιενφουέγος, καθοριστικό για την οικονομία της Κούβας, αναγκάστηκε να κλείσει και υπολείμματα πετρελαίου χύθηκαν στον Κόλπο. Εργασίες καθαρισμού άρχισαν και αναμένεται να κοστίζουν ένα εκατομμύριο δολάρια, σύμφωνα με υπεύθυνο που μίλησε στην τοπική τηλεόραση.

Μεταξύ Αυγούστου και του Σεπτεμβρίου το 2017, οι τρεις ισχυροί τυφώνες Χάρβεϊ, 'Ιρμα και Μαρία, άφησαν πίσω τους εκατοντάδες νεκρούς και ζημιές δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Καραϊβική και στις νοτιοανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες.