Skip to main content

Κούβελας: Αν αλλάξει η κυβέρνηση στα Σκόπια, να ακυρώσουμε τις Πρέσπες

Καμία ασυνέπεια δεν υπάρχει, σύμφωνα με τον Βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης της ΝΔ σχετικά με την πρωταρχική θέση του κόμμάτός του.

Καμία ασυνέπεια δεν υπάρχει, σύμφωνα με τον Βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης της ΝΔ Δημήτρη Κούβελα, μεταξύ της θέσης της κυβέρνησης ότι η Συμφωνία των Πρεσπών δεν ακυρώνεται μονομερώς και στη θέση στελεχών και βουλευτών της Ν.Δ., ότι… πρέπει να ευχόμαστε νίκη του VMRO στις εκλογές των Σκοπίων για να ακυρώσει τη Συμφωνία.

«Από την αρχή, τόσο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όσο και όλοι μας στη Ν.Δ., λέγαμε πως είναι μια κακή συμφωνία, που δυστυχώς δεν μπορεί να ακυρωθεί μονομερώς» τόνισε μεταξύ άλλων, ο κ. Κούβελας μιλώντας στο Radio North 98. «Και σαν νομικός σας λέω, πως ούτε εμείς μόνοι μας, ούτε οι γείτονες μόνοι τους μπορούν να ακυρώσουν τη Συμφωνία. Γι` αυτό εμμένουμε στην πιστή τήρηση των υποχρεώσεων της άλλης πλευράς, ώστε να μη γίνουν χειρότερα τα πράγματα. Ωστόσο μια διμερής διεθνής συμφωνία, μπορεί να ακυρωθεί διμερώς. Αν λοιπόν από τις εκλογές προκύψει στα Σκόπια μια κυβέρνηση που θα εκδηλώσει την πρόθεση ακύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών, η δική μου θέση είναι, ευχαρίστως να συμφωνήσουμε και να ακυρωθεί».

Αναφορικά με το spot του ΣΥΡΙΖΑ με τίτλο «πόσο κοστίζει ο Μωυσής», ο κ. Κούβελας σχολίασε: «Νομίζω, ότι αυτό το spot είναι απλά ΣΥΡΙΖΑ. Είναι πολιτικός χουλιγκανισμός. Μια εκστρατεία που στρέφεται κατά του δημοσιογραφικού κόσμου «τσουβαλιάζοντας».

Είναι πολύ σοβαρό για τη δημοκρατία μας, όταν επιλέγονται τέτοιες μέθοδοι. Και ασφαλώς πρέπει να δοθούν τα στοιχεία για τις δαπάνες της καμπάνιας για τον κορωνοϊό και ο αρμόδιος κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Πέτσας, έχει ήδη αποσαφηνίσει πως μετά την εκκαθάριση και της διασταύρωσης των στοιχείων για το τι έπαιξε που επακριβώς, κατά πόσον δηλαδή τηρήθηκαν τα συμφωνημένα, θα δοθούν οι λεπτομέρειες στη δημοσιότητα».

Ο ίδιος θεώρησε απολύτως αιτιολογημένη την κίνηση του συνομιλητή του διευθυντή του Radio North 98 Βαγγέλη Μωυσή, να αποστείλει εξώδικο διαμαρτυρία προς τον ΣΥΡΙΖΑ ζητώντας την απόσυρση του σποτ.

Για τις αποκαλύψεις περί παρακρατικών μεθοδεύσεων στην περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ο κ. Κούβελας έκανε λόγο για «αθλιότητες που πρέπει αν διερευνηθούν και να έρθουν το φως στο σύνολό τους».