Skip to main content

Κούβελας (ΑΠΘ): Καθόλου καλά τα πρώτα αποτελέσματα για τη ρεμδεσιβίρη

«Δεν ξέρω γιατί έγινε όλος αυτός ο ντόρος, προφανώς είναι οικονομικοί οι λόγοι κι όχι πραγματικοί», ανέφερε ο καθηγητής κλινικής φαρμακολογίας.

«Τα πρώτα αποτελέσματα από τις κλινικές μελέτες για το φάρμακο ρεμδεσιβίρη, δεν είναι καθόλου καλά, καθώς δεν φαίνεται να έχει σημαντική στατιστική διαφορά, όχι από άλλο φάρμακο, αλλά από το placebo», δήλωσε στον ρ/σ «Status», o καθηγητής κλινικής φαρμακολογίας του ΑΠΘ, Δημήτρης Κούβελας.

«Ακόμη και μία μικρή διαφορά στη γρηγορότερη ανάρρωση, που φαίνεται να φέρνει, είναι στα όρια του πιθανού σφάλματος και το εξηγούμε μέσω της μεροληψίας των ερευνητών», ανέφερε ο κ. Κούβελας για να προσθέσει:

«Επομένως δεν έχει κάτι να μας δείξει, δεν μειώνει καθόλου τους θανάτους, δεν μειώνει τη βαριά έκταση, το αν κάποιος είναι να γίνει ούτως ή άλλως καλά και θα βγει μια  μέρα νωρίτερα από το νοσοκομείο, δεν είναι κάτι εξαιρετικά σημαντικό».

Ο καθηγητής του ΑΠΘ έκλεισε αναφέροντας: «Δεν ξέρω γιατί έγινε όλος αυτός ο ντόρος, προφανώς είναι οικονομικοί οι λόγοι κι όχι πραγματικοί. Είναι λίγο απογοητευτικό όλο αυτό…».