Skip to main content

Κούβελας: Έντονη η εγκληματική δράση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Το ζήτημα της ασφάλειας όλων των πολιτών, οφείλει να αποτελεί προτεραιότητα κάθε κυβέρνησης, υπογραμμίζει ο βουλευτής της ΝΔ.

Ερώτηση σχετικά με τα αυξανόμενα κρούσματα εγκληματικότητας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, φέρνει στη Βουλή, ο βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρης Κούβελας.

Υπενθυμίζεται ότι το πολιτικό γραφείο του κ. Κούβελα, στη Θεσσαλονίκη, το βράδυ της Πέμπτης, έγινε στόχος αγνώστων, οι οποίοι έγραψαν συνθήματα στους τοίχους της πολυκατοικίας. (Διαβάστε περισσότερα εδώ)

Σε αυτά τα θέματα δεν υπάρχει άσκοπη αντιπολίτευση και παρωπίδες, καθώς το ζήτημα της ασφάλειας όλων των πολιτών, οφείλει να αποτελεί προτεραιότητα κάθε Κυβέρνησης, ανεξαρτήτως ιδεολογικών καταβολών, αναφέρει στην ερώτησή του κ. Κούβελας.

Ο βουλευτής τονίζει στην ερώτησή του, ότι  κύρια αιτία των εγκληματικών φαινομένων, αποτελεί αφενός η πιο σύνθετη και συχνή μορφή του εγκλήματος, στην οποία συνέβαλαν οι αθρόες αποφυλακίσεις με νόμους της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, και αφετέρου όπως λέει η έλλειψη επαρκούς αστυνόμευσης, που παρατηρήθηκε επί χρόνια σε περιοχές της Θεσσαλονίκης.

Μάλιστα, ζητά να μάθει από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, σχετικά με την πρόθεση ενδυνάμωσης της ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.), την αύξηση πεζών περιπολιών για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, αλλά και τον προγραμματισμό  για την ενίσχυση της Ελληνικής Αστυνομίας σε ανθρώπινο δυναμικό και μέσα, όπως περιπολικά και εξοπλισμό.

Μόνο έτσι, καταλήγει ο Δημήτρης Κούβελας, θα αισθανθούν οι πολίτες της Θεσσαλονίκης ανακούφιση αλλά και τα σώματα ασφαλείας θα μπορέσουν να κάνουν τη δουλειά τους καλύτερα και αποτελεσματικότερα''

Αναλυτικά η ερώτηση του Δημήτρη Κούβελα προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη:

Η αύξηση της εγκληματικότητας και η εδραίωση του κλίματος ανασφάλειας όλα τα προηγούμενα χρόνια, αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα για τους Έλληνες πολίτες. Η κύρια αιτία αυτού έγκειται αφενός στην πιο σύνθετη και συχνή μορφή του εγκλήματος, στην οποία συνέβαλαν οι αθρόες αποφυλακίσεις με νόμους της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΎΡΙΖΑ, και αφετέρου στην έλλειψη επαρκούς αστυνόμευσης, που παρατηρήθηκε επί χρόνια σε περιοχές ανά την Ελλάδα. Στη Θεσσαλονίκη λαμβάνουν χώρα σχεδόν καθημερινά, πολύ σοβαρά φαινόμενα εγκληματικότητας στο κέντρο της πόλης και όχι μόνο, γεγονός που προκαλεί μεγάλη ανασφάλεια στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.

Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη,  πράγματι, τους τελευταίους μήνες προσπαθεί να κάνει τις αναγκαίες παρεμβάσεις στην τραγική κατάσταση που παρέλαβε, προκειμένου τα φαινόμενα εγκληματικότητας και βίας να λιγοστεύσουν και να αμβλυνθεί όλο και περισσότερο η ανασφάλεια, τόσο για τους μόνιμους κατοίκους, όσο και τους επισκέπτες. Μην ξεχνούμε, ότι το ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης είναι κόσμημα πολιτιστικής κληρονομιάς και αποτελεί πόλο έλξης  επισκεπτών από όλο τον κόσμο καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, συμβάλλοντας στην τουριστική ανάπτυξη της πόλης.

Τους τελευταίους μήνες μάλιστα, είχαμε δεκάδες μεμονωμένα αιματηρά επεισόδια, στο κέντρο της πόλης μεταξύ αλλοδαπών, για άγνωστη αιτία κάθε φορά. Τα περιστατικά σημειώθηκαν σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης, την ώρα μάλιστα όπου υπήρχαν διερχόμενοι πολίτες, ακόμη και μικρά παιδιά.

Μάλιστα σε πρόσφατη ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Εμπόρων Θεσσαλονίκης, ζήτησε την άμεση αύξηση των περιπολιών και εντατικοποίηση της παρουσίας της Αστυνομίας στον δρόμο και στην αγορά σε όλες τις γειτονιές της πόλης, προκειμένου να καλλιεργηθεί και να αυξηθεί το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών, εμπόρων κι επαγγελματιών.
Επειδή τα φαινόμενα εγκληματικότητας προκαλούν το φόβο και την αβεβαιότητα στους κατοίκους του κέντρου, και όχι μόνο, της Θεσσαλονίκης.

Επειδή η ασφάλεια και ζωή του πολίτη, θα πρέπει να είναι το ύψιστο αγαθό, που οφείλει να υπηρετεί και να προστατεύει η Πολιτεία,

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

• Ποια η θέση του Υπουργείου για το συγκεκριμένο θέμα;

• Προτίθεστε να λάβετε μέτρα ενδυνάμωσης της ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) αλλά και της αύξησης πεζών περιπολιών για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην περιοχή του κέντρου της Θεσσαλονίκης αλλά και την ευρύτερη περιοχή;

• Ποιος ο προγραμματισμός για την ενίσχυση της Ελληνικής Αστυνομίας σε ανθρώπινο δυναμικό και μέσα, όπως περιπολικά και εξοπλισμό, προκειμένου να αισθανθούν και οι πολίτες της Θεσσαλονίκης ανακούφιση αλλά και τα σώματα ασφαλείας να μπορέσουν να κάνουν τη δουλειά τους καλύτερα και αποτελεσματικότερα;