Skip to main content

Κούβελας: Και η Θράκη στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της κυβέρνησης

Ο βουλευτής από την Α' Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε περιοδεία μαζί με κλιμάκιο βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας στον νομό Ροδόπης.

Σε περιοδεία στον νομό Ροδόπης με κλιμάκιο βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας συμμετείχε ο βουλευτής του κόμματος στην Α' Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Κούβελας, ενόψει της επίσκεψης του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ. Στην περιοδεία συμμετείχαν επίσης ο βουλευτής Καβάλας κ. Μακάριος Λαζαρίδης, η βουλευτής Αχαϊας κ. Χριστίνα Αλεξοπούλου ο κ. Στέλιος Κονταδάκης, Διευθυντής του πολιτικού γραφείου του προέδρου της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη και Γραμματέας Οργανωτικού της Ν.Δ., συνοδεία τοπικών παραγόντων και του προέδρου της ΝΟΔΕ Ροδόπης κ. Κ. Βεζυργιαννίδη.

Οι επαφές στον Νομό Ροδόπης ξεκίνησαν με επίσκεψη του κλιμακίου, στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής «Σισμανόγλειο». Εκεί τους υποδέχθηκε ο απερχόμενος διοικητής Γιώργος Φιλιππίδης, ο οποίος τους ενημέρωσε για την κατάσταση στο υπάρχον νοσοκομείο αλλά και για  τις εξελίξεις αναφορικά με το νέο. Ακολούθησε επίσκεψη στην Αστυνομική Διεύθυνση Ροδόπης,  όπου συναντήθηκαν με τον Γενικό Περιφερειακό Διευθυντή ΑΜ-Θ υποστράτηγο κ. Νικόλαο Μενεξίδη, τον Αστυνομικό Διευθυντή Ροδόπης κ. Μιχάλη Σεβδυνίδη και την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης. Οι εκπρόσωποι των αστυνομικών, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, αναφέρθηκαν στην έλλειψη αστυνομικού προσωπικού, οχημάτων και υλικοτεχνικού εξοπλισμού της Διεύθυνσης, στα προβλήματα που δημιουργεί η αύξηση των μεταναστευτικών ροών, στη δυσλειτουργία του σημείου διαβατηριακού ελέγχου Νυμφαίας, και στη μη εφαρμογή του Π.Δ. 45/2008 «Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας αστυνομικού προσωπικού». Επίσης, παρέδωσαν στους βουλευτές αναλυτικό υπόμνημα με τα κυρίαρχα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα μέλη της Ένωσης. Κατόπιν, έγιναν επαφές με τον Αντιπεριφερειάρχη κ.Νίκο Τσαλικίδη, παρόντος και του θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών Αχμέτ Ιμπράμ ενώ στη συνέχεια το κλιμάκιο επισκέφθηκε τα «Θρακικά Εκκοκιστήρια Α.Ε.» που αποτελούν σημείο αναφοράς στον βιομηχανικό και παραγωγικό κορμό της Θράκης. Ακολούθησε τέλος η επίσκεψη στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης όπου τους υποδέχθηκε ο Πρύτανης κ. Πολυχρονίδης. Στη συνάντηση με τις πρυτανικές αρχές τονίστηκε ιδιαίτερα η ανάγκη στήριξης του ιδρύματος, του αναπτυξιακού προγράμματος νέων τμημάτων αλλά και στήριξης του πρωτογενούς ερευνητικού έργου.

Η περιοδεία ολοκληρώθηκε με τη συνάντηση όλων των παραγωγικών φορέων του νομού Ροδόπης στο Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης (ΕΒΕΡ) με οικοδεσπότη τον Πρόεδρο κ. Αντώνη Γραβάνη όπου αναφέρθηκαν τα επιμέρους προβλήματα της περιοχής με κυριώτερο αυτό του «κάθετου οδικού άξονα» της Εγνατίας Οδού.

Ο κ. Κούβελας στην τοποθέτησή προς τους τοπικούς φορείς αναφέρθηκε στην συνάντηση που είχε την προηγούμενη εβδομάδα ο Πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη με όλους τους φορείς και κοινωνικούς εταίρους της Β.Ε. και τόνισε το ενδιαφέρον που δείχνει η νέα κυβέρνηση για την Βόρεια Ελλάδα και την περιφέρεια. Επίσης, τόνισε ότι η «η επικοινωνία με την κοινωνία είναι αμφίδρομη και για το λόγο αυτό τα κυβερνητικά στελέχη αναλάβαμε να βρεθούμε στην περιφέρεια».  Σύμφωνα πάντα με δηλώσεις του ιδίου «τα τοπικά ζητήματα θα μεταφερθούν στην κυβέρνηση και στα επιμέρους υπουργεία κι έτσι σε βάθος σύντομου χρόνου, θα πάρουν τον δρόμο τους».