Skip to main content

Καθηγητής Κούβελας: Aν καταδικαστώ, θα καταδικαστεί και η φαρμακοεπαγρύπνιση στην Ελλάδα

«Για ποιον λόγο έγινε αυτεπάγγελτη δίωξη γιατί θεωρήθηκε διασπορά ψευδών ειδήσεων, δεν το καταλαβαίνω», διερωτάται ο καθηγητής.

Η αναφορά μου δεν είχε καμία είδηση, επομένως δεν μπορεί να θεωρηθεί ψευδής, ανέφερε ο καθηγητής Φαρμακολογίας του ΑΠΘ, Δημήτρης Κούβελας, σε δηλώσεις έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε σχετικά - Θεσσαλονίκη: Για fake news για Χαρδαλιά και εμβόλια δικάζεται ο καθηγητής Δ. Κούβελας

Ο καθηγητής, που δικάζεται σήμερα για διασπορά ψευδών ειδήσεων μέσω διαδικτύου μετά από ανάρτησή του στο Facebook τον Αύγουστο του 2021 λίγες μέρες μετά το ισχαιμικό επεισόδιο που είχε υποστεί ο τότε υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και σημερινός υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς, τόνισε ό,τι είπε ήταν μία παρένεση προς τους γιατρούς, «οι οποίοι στην Ευρώπη έχουν τα χαμηλότερα ποσοστά αναφοράς κίτρινης κάρτας».

«Για ποιον λόγο έγινε αυτεπάγγελτη δίωξη γιατί θεωρήθηκε διασπορά ψευδών ειδήσεων δεν το καταλαβαίνω», διερωτάται ο καθηγητής.

Παράλληλα, αναφέρει πως μία προσπάθεια προκειμένου να προαχθεί η επιστήμη. «Δυστυχώς με μία πιθανή καταδίκη η φαρμακοεπαγρύπνιση στην Ελλάδα θεωρώ ότι έχει καταδικαστεί. Κανένας ποτέ δεν θα υποβάλει κίτρινη κάρτα. Είναι πολύ μεγάλο λάθος».

Δείτε βίντεο με τις δηλώσεις του: