Skip to main content

Κούβελας: Κοινωνικά αναγκαίοι και ηθικά επιβεβλημένοι οι εμβολιασμοί

Ο βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης δήλωσε ότι οι μονάδες υγείας πρέπει να ασφαλιστούν, για αυτό και προωθείται η υποχρεωτικότητα εμβολιασμών σε υγειονομικούς

«Είναι αυτονόητο ότι ήρθε η ώρα να μπούμε όλοι μαζί στην τελική ευθεία αυτής της μεγάλης εθνικής προσπάθειας, της εκστρατείας «Ελευθερία» για τη θωράκιση της δημόσιας υγείας κατά της πανδημίας του covid-19», δήλωσε ο εισηγητής της ΝΔ, βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης Δημήτρης Κούβελας για την τροπολογία του υπουργείου Υγείας για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών σε συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων του ευρύτερου υγειονομικού τομέα, καθώς και αυτών που φροντίζουν πιο ευπαθείς πολίτες της χώρας.

Ο βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης πρόσθεσε ότι «είναι αυτονόητο ότι ήρθε η ώρα να μπούμε όλοι μαζί στην τελική ευθεία αυτής της μεγάλης εθνικής προσπάθειας, της εκστρατείας «Ελευθερία» για τη θωράκιση της δημόσιας υγείας κατά της πανδημίας του covid-19.

» Το καράβι έχει άξιο καπετάνιο, όπως αποδείχθηκε τους προηγούμενους μήνες της φουρτούνας. Φτάνουμε τώρα λίγο έξω από το λιμάνι. Πλησιάζουμε. Υπάρχει μια τελευταία καταιγίδα. Εδώ, λοιπόν, δεν υπάρχει περιθώριο για δισταγμούς, δεν υπάρχει περιθώριο για αμφιταλαντεύσεις, δεν υπάρχει περιθώριο για ναι μεν αλλά, δεν υπάρχει περιθώριο για πίσω-μπρος. Προχωρούμε όλοι μαζί μπροστά ενωμένοι».

Ο κ. Κούβελας συνέχισε λέγοντας «οι μονάδες υγείας και φροντίδας πρέπει να είναι ασφαλείς, γι' αυτό και η τροπολογία αυτή για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών αφορά πολύ συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων συμπολιτών μας, στους οποίους ο καθένας και η καθεμία από εμάς εμπιστευόμαστε τη δική μας υγεία, αλλά και την υγεία των αγαπημένων μας προσώπων».

Κατέληξε σημειώνοντας ότι «αυτοί οι εμβολιασμοί είναι κοινωνικά αναγκαίοι, ηθικά επιβεβλημένοι και συνταγματικά επιτρεπτοί. Κάνω έκκληση σε όσους διστάζουν, χωρίς συγκεκριμένο ιατρικό λόγο, να εμβολιαστούν τώρα».