Skip to main content

Κούβελας:Θα μάχομαι μέχρι η Θεσσαλονίκη να έχει συγκοινωνία που της αξίζει

Ο βουλευτής της ΝΔ συναντήθηκε με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή - Η ατζέντα της συζήτησης για τις αστικές μεταφορές

Η κατάσταση στις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης, το Μετρό, τα μεγάλα έργα υποδομής και το νομοσχέδιο για την Εκπαίδευση και Κατάρτιση Υποψήφιων Οδηγών κυριάρχησαν στη συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή ο Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. κ. Δημήτρης Κούβελας.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο Υπουργός κ. Καραμανλής μίλησε λεπτομερώς για τα όσα συμβαίνουν στις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης ξεκαθαρίζοντας ότι το θέμα αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση για αυτό και τα 235 λεωφορεία που παρέλαβε η νέα διοίκηση αυξήθηκαν σήμερα σε 450 ενώ, όπως τόνισε, βρίσκονται σε εξέλιξη διαδικασίες για την αγορά λεωφορείων νέας τεχνολογίας που θα ανακουφίσουν τους πολίτες και επιτέλους η Θεσσαλονίκη θα έχει την αστική συγκοινωνία που της αρμόζει.

Ο κ. Κούβελας ζήτησε να ενταθεί η προσπάθεια όχι μόνο για αύξηση των λεωφορείων αλλά και για την ποιοτική αναβάθμιση των συνθηκών μέσα σε αυτά, με συστήματα απολύμανσης του αέρα, θέρμανσης, κλιματισμού κλπ.. Τόνισε ότι «παρακολουθώ συνεχώς τις εξελίξεις, χρονοβόρες σε κάποιες περιπτώσεις, που θα δώσουν επιτέλους τη λύση σε αυτό το φλέγον πρόβλημα που έχει ταλαιπωρήσει πολύ τους Θεσσαλονικείς. Η αστική συγκοινωνία δεν είναι ένα θέμα που ξεχνάμε. Αγωνιζόμαστε ώστε η κατάσταση που βιώνουν οι πολίτες, αν και έχει βελτιωθεί σημαντικά, να φτάσει το συντομότερο δυνατόν στα επιθυμητά επίπεδα. Θα μάχομαι μέχρι η Θεσσαλονίκη να αποκτήσει την αστική συγκοινωνία που της αξίζει!».

Ο Βουλευτής της Α΄ Θεσσαλονίκης ζήτησε επίσης να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στις ανάγκες της συγκοινωνίας από και προς τις δυτικές συνοικίες της πόλης και να προχωρήσει ο σχεδιασμός για την επέκταση του μετρό προς τα δυτικά με ταχύτητα.

Όσο για το έργο του Μετρό, ο Υπουργός επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται εντός του χρονοδιαγράμματος και θα παραδοθεί το 2023 με όλους του Σταθμούς σε λειτουργία, πετυχαίνοντας τον στόχο «και μετρό και αρχαία». Εντός χρονοδιαγράμματος είναι και τα υπόλοιπα έργα στη Θεσσαλονίκη.

Ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης έθεσε στον Υπουργό και θέματα που απασχολούν τους ιδιοκτήτες των Σχολών Οδηγών ενόψει του Σχέδιου Νόμου για την Εκπαίδευση και Κατάρτιση Υποψήφιων Οδηγών, καθώς και τον νέο τρόπο εξετάσεων. Όπως είπε ο κ. Καραμανλής, η ηγεσία του Υπουργείου είναι ανοιχτή στη συζήτηση με τους εμπλεκόμενους επαγγελματίες μέχρι να ολοκληρωθεί η διαβούλευση και να κατατεθεί το νομοσχέδιο, κυρίαρχος στόχος του οποίου είναι η ενίσχυση της οδικής ασφάλειας