Skip to main content

Κουβέλης: Ασφαλή τα λιμάνια για την υποδοχή των τουριστών

Το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα στον τομέα ευθύνης του, τόνισε ο αρμόδιος υπουργός.

Στη διαβεβαίωση ότι έχουν ληφθεί όλα τα αναγκαία μέτρα για την ασφάλεια των τουριστών στα λιμάνια της χώρας προχώρησε ο υπουργός Ναυτιλίας Φώτης Κουβέλης, κάνοντας λόγο και για επάρκεια δυνάμεων του Λιμενικού Σώματος.

«Το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα στον τομέα ευθύνης του, για την ασφαλή άφιξη και αναχώρηση των τουριστών που επισκέπτονται και μετακινούνται στη χώρα μας, μέσω της κρουαζιέρας και της ακτοπλοΐας» τόνισε συγκεκριμένα ο κ. Κουβέλης απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Πρόσθεσε ότι φέτος, για πρώτη φορά τετραπλασιάστηκαν οι πόροι που διατέθηκαν από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για τη χρηματοδότηση 94 νέων και 59 συνεχιζόμενων έργων αποκατάστασης ζημιών, βελτίωσης της λειτουργικότητας και αντιμετώπισης προβλημάτων ασφαλείας σε δεκάδες μικρά και μεγάλα λιμάνια της χώρας.

Ανέφερε εξάλλου ότι οι δυνάμεις του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, στελεχώνουν με επάρκεια τα Λιμεναρχεία και τους λιμενικούς Σταθμούς σε περιοχές με μεγάλη τουριστική κίνηση, ενώ τόνισε ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες συνεχίζουν τους ελέγχους για την ασφαλή ναυσιπλοΐα και την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος.