Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019
x

ΚΟΥΒΕΛΗΣ: Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΕΤΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ

Εάν η ΝΔ πιστεύει ότι έπρεπε να γίνει κάτι άλλο, οφείλει να το καταγράψει, να μας πει τι παρέλειψε ο κρατικός μηχανισμός, είπε ο αναπληρωτής υπουργός.

Για πολιτική εκμετάλλευση της τραγωδίας με τις πυρκαγιές στην ανατολική Αττική, κατηγόρησε την αντιπολίτευση ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής 'Αμυνας, Φώτης Κουβέλης.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», ο κ. Κουβέλης δήλωσε πως «ήδη από χτες στην Βουλή βουλευτές των κομμάτων της αντιπολίτευσης έσπευσαν να ασκήσουν "κριτική" και στην πραγματικότητα να δείξουν ποια ήταν η πρόθεσή τους: να λεηλατήσουν αυτή την ώρα το πένθος που υπάρχει και να ασκήσουν αυτή την αδυσώπητη, ανηλεή, αβάσιμη αντιπολίτευση προς την κυβέρνηση».

«Τα πράγματα όμως δεν είναι έτσι. Εάν η ΝΔ π.χ. πιστεύει ότι έπρεπε να γίνει κάτι άλλο, οφείλει να το καταγράψει, να μας πει τι παρέλειψε ο κρατικός μηχανισμός, τι αμέλησε η κυβέρνηση», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Ο ΑΝΥΕΘΑ τόνισε, ακόμα, πως η επίθεση εναντίον της Πυροσβεστικής και της ηγεσίας της δημιουργεί ανασφάλεια και πρόβλημα στο εσωτερικό των Σωμάτων Ασφαλείας, προσθέτοντας ότι είναι μία αντιπολίτευση που «δεν αφήνει τίποτε όρθιο, όταν Πυροσβεστική, Ένοπλες Δυνάμεις, Λιμενικό, Αστυνομία, με αυτοθυσία προσπάθησαν και σε έναν βαθμό πέτυχαν να περιορίσουν το κακό. Αυτό δεν είναι πολιτική λειτουργία, είναι η θυσία όλων στον βωμό του αντιπολιτευτικού λόγου για να πέσει η κυβέρνηση».

Ο ΑΝΥΕΘΑ υπογράμμισε τη σημαντική συνεισφορά των Ενόπλων Δυνάμεων στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών στην Αττική λέγοντας: ««Ήταν παρούσες από την πρώτη στιγμή και διέθεσαν πάρα πολλά μέσα, αεροσκάφη, ελικόπτερα, φρεγάτα που επόπτευε την θαλάσσια περιοχή μπροστά από το Μάτι και ευρύτερα διασώζοντας άτομα. Διέθεσαν προσωπικό (25 οχήματα και 33 άτομα) που ακόμη και σήμερα πραγματοποιεί περιπολίες για την διαπίστωση της κατάστασης και την προστασία των περιουσιών από λεηλασία, σε συνεργασία με την Πυροσβεστική και την Αστυνομία. Ταυτόχρονα, δυνάμεις των ΕΔ προμηθεύουν με μερίδες φαγητού τους κατοίκους που το επιθυμούν, ενώ τα ΚΑΑΥ (που χρησιμοποιούνται ως κέντρα παραθερισμού) άνοιξαν από την πρώτη στιγμή και φιλοξένησαν πάρα πολλούς ανθρώπους».

Τέλος, ο Κ. Κουβέλης σημείωσε πως αυτή την στιγμή επιχειρούν στην φωτιά της Κινέτας 2 πυροσβεστικά αεροσκάφη, 12 μηχανήματα και 7 υδροφόρες, ενώ από το ΓΕΕΘΑ και την Μονάδα Μελετών και Κατασκευών (ΜΟΜΚΑ), πραγματοποιήθηκε αναγνώριση και οργανώθηκε κλιμάκιο για τον καθαρισμό ρεμάτων των περιοχών που επλήγησαν, στους δήμους Ραφήνας και Μαραθώνα.

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ