Skip to main content

Κουβέλης: Η Συμφωνία των Πρεσπών θα ψηφιστεί και εκτός από τον ΣΥΡΙΖΑ

Ο υπουργός Ναυτιλίας Φ. Κουβέλης εγκαλεί το Κίνημα Αλλαγής για «κοντόφθαλμη πολιτική που δεν θέλει να βλέπει τη διαχωριστική γραμμή

«Η συμφωνία των Πρεσπών αποτελεί τη λύση του χρόνιου προβλήματος με την ΠΓΔΜ, δεν παραχωρεί ούτε εθνότητα, ούτε γλώσσα στους πολίτες της γειτονικής χώρας και υπηρετεί το συμφέρον της χώρας (μας)» υπογραμμίζει σε συνέντευξή του στην εφ. "Τα Νέα/Σαββατοκύριακο" ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Φώτης Κουβέλης, εκτιμώντας ότι η συμφωνία θα ψηφιστεί «και από βουλευτές πέραν αυτών του ΣΥΡΙΖΑ».

Προσέθεσε ότι οι ΑΝΕΛ θα καταψηφίσουν τη συμφωνία και θα αποσύρουν τους υπουργούς τους από την κυβέρνηση, ωστόσο «σύμφωνα με δήλωσή τους θα συνεχίσουν να δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στη κυβέρνηση. Με αυτό το δεδομένο η κυβέρνηση θα συνεχίσει χωρίς εμπόδια την πορεία της έως το τέλος της τετραετούς θητείας της».

Ο κ. Κουβέλης εγκαλεί το Κίνημα Αλλαγής για «κοντόφθαλμη πολιτική που δεν θέλει να βλέπει τη διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στη νεοφιλελεύθερη συντηρητική πολιτική και την προοδευτική πολιτική» καθώς η «ηγεσία του αρνείται το διάλογο για συγκλίσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ».

Ως προς την ΝΔ είπε ότι «διεκδικεί την κυβερνητική εξουσία με νεοφιλελεύθερη συντηρητική πολιτική, ασκώντας ταυτόχρονα μια καταστροφική αντιπολίτευση».

Επισημαίνει ότι τα μέτρα για την ανακούφιση και τη στήριξη των κοινωνικών στρωμάτων «δεν αποτελούν παροχολογία», ενώ στον κύκλο της επιδιωκόμενης ανάπτυξης εντάσσει τα μέτρα κοινωνικής προστασίας, την τόνωση της απασχόλησης με μείωση της ανεργίας, την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και της οικονομικής δραστηριότητας, τις αναπτυξιακές επενδύσεις και τα θέματα που προωθεί η εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης.