Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019
x

ΚΟΥΒΕΛΗΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΕ ΔΕΚΑ ΜΕΓΑΛΑ ΛΙΜΑΝΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής είπε ακόμα ότι τα επόμενα χρόνια θα χρειαστούν σημαντικές επενδύσεις λόγω των αλλαγών στα καύσιμα.

«Ξεκλείδωμα» σημαντικών επενδύσεων σε δέκα μεγάλα λιμάνια της χώρας, εκτός του Πειραιά, προανήγγειλε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Φώτης Κουβέλης.

Κατά την ομιλία του στο ναυτιλιακό συνέδριο «Slide2Open Shipping Finance 2019», που διεξάγεται στην Αθήνα και τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου και του Ναυτικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος, ο κ. Κουβέλης σημείωσε πως βρίσκεται στο τελικό στάδιο η νομοθεσία για τις υποπαραχωρήσεις σε δέκα σημαντικά λιμάνια της χώρας (μεταξύ των οποίων τα λιμάνια Κέρκυρας, Ηγουμενίτσας, Βόλου, Ηρακλείου, Πάτρας, Αλεξανδρούπολης κ.α.) για συγκεκριμένες δραστηριότητες, όπως η δημιουργία υποδομών για κρουαζιέρα, για μαρίνες, για ναυπηγοεπισκευαστικές ζώνες, για διαχείριση και μεταφορά υγροποιημένων καυσίμων κ.ά.

Παράλληλα, ο υπουργός μίλησε για το γεγονός ότι η ναυτιλία επλήγη από την κρίση, επισημαίνοντας πως «όσο θα έχουμε τα "απόνερα" της κρίσης, θα επηρεάζεται αρνητικά και η χρηματοδότηση στη ναυτιλία».

Σημείωσε, επίσης, την ανάγκη ανανέωσης του στόλου και της υιοθέτησης νέων τρόπων χρηματοδότησης, λέγοντας πως το leasing είναι ένας από αυτούς, καθώς και ότι η Πολιτεία τον υποστηρίζει, εφόσον τα πλοία που αποκτώνται με αυτόν τον τρόπο σηκώνουν την ελληνική σημαία.

Ο υπουργός είπε ακόμα ότι τα επόμενα χρόνια θα χρειαστούν σημαντικές επενδύσεις λόγω των αλλαγών στα καύσιμα, τονίζοντας ότι η Πολιτεία θα στηρίξει την ανάπτυξη ρεαλιστικών διαγραμμάτων για τη μετάβαση αυτή, καθώς είναι ανοιχτή σε ιδέες που θα βοηθήσουν την ελληνική ναυτιλία να παραμείνει πρωτοπόρος.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ