Skip to main content

Κόβει 3.000 θέσεις εργασίας η Ryanair λόγω της κρίσης της πανδημίας

Οι εργαζόμενοι που πρόκειται να χάσουν τη δουλειά τους είναι κυρίως πιλότοι και μέλη του πληρώματος καμπίνας-Αναμένονται απώλειες 200 εκατ. ευρώ.

Δύσκολη χρονιά χαρακτηρίζει το 2020 η Ryanair καθώς η πανδημία του κορωνοϊού καθήλωσε το σύνολο του στόλου της, επιφέροντας βαρύ πλήγμα στα έσοδα της μεγαλύτερης αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους στην Ευρώπη.

Αν και επισημαίνεται πως δεν μπορεί να κάνει προβλέψεις για τη φετινή χρονιά, επισημαίνει ότι αναμένει να εμφανίσει απώλειες 200 εκατ. ευρώ στη διάρκεια των τριών μηνών έως το τέλος Ιουνίου, μία πρόβλεψη όμως για το σύνολο του έτους είναι αδύνατη, όπως τόνισε η εταιρεία, καθώς δεν υπάρχει «ορατότητα» ως προς την συμπεριφορά των πελατών και την  επιβατική κίνηση.

Όσον αφορά τις θέσεις εργασίες οι περικοπές αναμένεται να φθάσουν τις 3.000 και αφορούν κυρίως πιλότους και πλήρωμα καμπίνας.

Παράλληλα επισημαίνεται πως η Ryanair μείωσε τον στόχο της επιβατικής κίνησης για το έτος χρήσης έως το τέλος Μαρτίου 2021 σε 80 εκατομμύρια, από τα 100 εκατ. που είχε ανακοινώσει την προηγούμενη εβδομάδα και τον αρχικό στόχο των 154 εκατ. επιβατών.

Ακόμα η αεροπορική εταιρεία σημείωσε πως για το έτος χρήσης έως και 31 Μαρτίου εμφάνισε καθαρά κέρδη πάνω από 1 δισ. ευρώ την ώρα που τα αντίστοιχα κέρδη το ίδιο χρονικό διάστημα πέρυσι ήταν 885 εκατ. ευρώ.