Skip to main content

Κόβουν την ανάσα οι φωτογραφίες του Orion από τη Σελήνη (vid)

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες, ο φακός του διαστημικού σκάφους εστίασε στους κρατήρες που κυριαρχούν στη σεληνιακή επιφάνεια.

Εντυπωσιακές είναι οι εικόνες που κατέγραψε από τη Σελήνη το Orion, το οποίο βρίσκεται στην έκτη ημέρα της αποστολής του.

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που δημοσίευσε η NASA, ο φακός του διαστημικού σκάφους εστίασε στους κρατήρες που κυριαρχούν στη σεληνιακή επιφάνεια.

Εφόσον ακολουθηθεί πιστά το χρονοδιάγραμμα, το Orion αναμένεται να επιστρέψει στη Γη στις 11 Δεκεμβρίου και να προσθαλασσωθεί στα ανοικτά του Σαν Ντιέγκο στην Καλιφόρνια.

Στρατόπεδο «Αρτεμις»

Η ΝASA θεωρεί ότι η επιτυχημένη ολοκλήρωση της τρέχουσας αποστολής στη Σελήνη, έπειτα από 50 χρόνια, θα αποτελέσει εφαλτήριο για την κατασκευή μιας μόνιμης αστροναυτικής βάσης, την οποία μάλιστα έχει ήδη ονομάσει «Στρατόπεδο βάσης Αρτεμις». Εκεί θα κατασκευαστεί μία δομή που θα μοιάζει με σύγχρονη διαστημική καμπίνα και «τροχόσπιτο» και θα επιτρέπει στα πληρώματα να παραμένουν στον φυσικό μας δορυφόρο επί περίπου δύο μήνες.

Επειτα από πολλές δεκαετίες, κατά τις οποίες η NASA επικέντρωνε τις αποστολές της σε χαμηλές τροχιές γύρω από τον πλανήτη, όπως ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός και τα διαστημικά λεωφορεία, το πρόγραμμα «Αρτεμις» σηματοδοτεί την πρώτη σημαντική αλλαγή κατεύθυνσης για την αμερικανική διαστημική υπηρεσία, που πλέον εστιάζει τις προσπάθειές της σε ένα νέο επανδρωμένο διαστημικό πρόγραμμα στα πρότυπα του προγράμματος Απόλλων.