Skip to main content

Κούγιας για τα 105 κιλά κοκαΐνης στη Θεσσαλονίκη: Αυτοί που διώκονται είναι τα... σφαχτά (vid)

Ο γνωστός ποινικολόγος ανέλαβε την υπεράσπιση του αποκαλούμενου γιατρού, του γιου του και ενός ακόμη κατηγορουμένου για την υπόθεση

Σε εξέλιξη είναι οι απολογίες ενώπιον της ειδικής ανακρίτριας των μελών του κυκλώματος, που συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη μετά την κατάσχεση μεγάλης ποσότητας κοκαΐνης, άνω των 105 κιλών.

Σε μία διαδικασία που αναμένεται να είναι μακρά, οι 10 κατηγορούμενοι θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις για την υπόθεση, ενώ οι περισσότεροι φέρεται να αρνούνται την οποιαδήποτε εμπλοκή τους.

Σε δηλώσεις του ο Αλέξης Κούγιας, συνήγορος των τριών -του γιατρού, που σύμφωνα με τη δικογραφία ήταν ο εγκέφαλος, του γιου του και ενός ακόμα κατηγορούμενου- εξαπέλυσε πυρά κατά της υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης, καθώς άφησε να εννοηθεί ότι με τις ενέργειές της δεν θα βρεθούν οι πραγματικοί ένοχοι.

«Όλες οι υποθέσεις έχουν το ίδιο χαρακτηριστικό. Η Δίωξη Ναρκωτικών δεν αφήνει την υπόθεση να εξελιχθεί και επιχειρεί πάντα λίγο πριν φτάσουν τα ναρκωτικά στους πραγματικούς εμπόρους», είπε και ανέφερε πως στις περισσότερες υποθέσεις είναι ο ίδιος μάρτυρας και πως δεν υπάρχει παρακολούθηση.

«Σε αυτές τις υποθέσεις αυτοί που διώκονται είναι τα "σφαχτά"», είπε μεταξύ άλλων.

Ο κ. Κούγιας υποστήριξε πως οι εντολείς του δεν έχουν καμία συμμετοχή στην υπόθεση και χαρακτήρισε τον γιατρό «επίλεκτο πρόσωπο» και τόνισε πως ο κατηγορούμενος γιος του πάσχει από διπολική διαταραχή.

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος των 10 συλληφθέντων ασκήθηκε ποινική δίωξη για διεύθυνση, συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και ιδιαίτερα διακεκριμένη διακίνηση ναρκωτικών κατ' επάγγελμα. Κατά περίπτωση απαγγέλθηκαν και κατηγορίες για επικίνδυνη οδήγηση, βία κατά υπαλλήλων, απείθεια και οπλοκατοχή.