Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020
x

ΚΟΖΑΝΗ: ΧΕΙΡΟΠΕΔΕΣ ΣΕ 42ΧΡΟΝΟ ΔΙΑΚΙΝΗΤΗ ΠΑΡΑΤΥΠΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Ο 42χρονος από κοινού με τον οδηγό του οχήματος, έναντι χρηματικής αμοιβής, μετέφεραν παράνομα 13 αλλοδαπούς, ηλικίας από 19 έως 45 ετών.

Στη σύλληψη ενός 42χρονου αλλοδαπού διακινητή παράτυπων μεταναστών προχώρησαν το βράδυ της Τρίτης αστυνομικοί της Μεικτής Ομάδας Πολυμύλου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κοζάνης και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κοζάνης, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Εορδαίας,

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων για τον εντοπισμό ατόμων που δραστηριοποιούνται στην παράνομη διακίνηση αλλοδαπών, εντοπίστηκε από προαναφερόμενους αστυνομικούς, σε περιοχή της Κοζάνης, Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, ο οδηγός του οποίου, αντιλαμβανόμενος τους αστυνομικούς, δε συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης, αλλά ανέπτυξε ταχύτητα για να αποφύγει τον έλεγχο.

Άμεσα οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση για την ακινητοποίηση του οχήματος, το οποίο εντοπίστηκε σε περιοχή της Κοζάνης, όπου και συνελήφθησαν ο 42χρονος συνεπιβάτης του οχήματος και οι παράνομοι αλλοδαποί, ενώ ο οδηγός, εκμεταλλευόμενος το σκότος, διέφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο 42χρονος από κοινού με τον οδηγό του οχήματος, έναντι χρηματικής αμοιβής, μετέφεραν παράνομα 13 αλλοδαπούς, ηλικίας από 19 έως 45 ετών, καθώς και τρεις ανήλικους. Επιπλέον, ο 42χρονος είχε συλληφθεί στις 14-02-2020, σε περιοχή της Καστοριάς για το ίδιο αδίκημα.

Κατασχέθηκαν, το ανωτέρω Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά, το χρηματικό ποσό των 2.285 ευρώ και κινητό τηλέφωνο.

Προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Εορδαίας, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κοζάνης.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ