Skip to main content

Κοζάνη: Διερεύνηση του εργατικού δυστυχήματος ζητά η ΓΕΝΟΠ

Η ΓΕΝΟΠ ζητά την άμεση διερεύνηση των συνθηκών του εργατικού δυστυχήματος που συνέβη στην Κοζάνη και την αναζήτηση των ευθυνών που υπάρχουν

Την άμεση διερεύνηση των συνθηκών του εργατικού δυστυχήματος και την αναζήτηση των ευθυνών που υπάρχουν, ζητά η ΓΕΝΟΠ σε ανακοίνωση αναφορικά με το εργατικό δυστύχημα που συνέβη σήμερα στη Μονάδα 5 του Αγίου Δημητρίου της ΔΕΗ.

Διαβάστε ακόμη: Κοζάνη: Εργατικό δυστύχημα με δύο νεκρούς - Έπεσαν από 70 μέτρα ύψος

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που αναφέρει η ΓΕΝΟΠ, οι εργαζόμενοι σε εταιρεία που συμμετείχε στις εργασίες αποθείωσης, έπεσαν από το καλάθι στο οποίο βρίσκονταν και ήταν αναρτημένο σε μεγάλο ύψος.

Η ΓΕΝΟΠ υπογραμμίζει τον κρίσιμο ρόλο των ελεγκτικών μηχανισμών, όπως του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας και την ανάγκη να ενισχυθεί αυτό, ώστε να ελέγχονται αποτελεσματικά τα μέτρα προστασίας και να σταματήσει η ασυδοσία στους χώρους εργασίας.

«Για να σταματήσει η θλιβερή στατιστική των εργατικών ατυχημάτων χρειάζεται η άμεση και αποτελεσματική κινητοποίηση όλων (υπουργείου Εργασίας, Ινστιτούτων όπως το ΕΛΙΝΥΑΕ αλλά και της ΓΣΕΕ, των συνδικάτων αλλά και των εργοδοτικών οργανώσεων)», αναφέρει η ΓΕΝΟΠ.

Η Ομοσπονδία εκφράζει τέλος τα θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες των εργαζομένων που χάθηκαν.