Skip to main content

Κοζάνη: Ελικόπτερο προσγειώθηκε σε χωράφι λόγω έλλειψης... αεροδρομίου! (vid)

Ελβετοί ξεκίνησαν από τη Ρόδο με προορισμό την Κέρκυρα ωστόσο έμειναν από καύσιμα και αποφάσισαν να προσγειωθούν σε χωράφι.

Εμβρόντητοι έμειναν όσοι αντίκρισαν ένα ελικόπτερο να προσγειώνεται σε αγροτική περιοχή της Κοζάνης, ανάμεσα στα χωριά Κρόκος και Καρυδίτσα.

Όπως μεταδίδει το kozanimedia.gr, οι τρεις επιβάτες του, όλοι από την Ελβετία, είναι καλά στην υγεία τους και όλα δείχνουν πως η προσγείωση στο συγκεκριμένο σημείο έγινε επειδή τα αεροδρόμια Κοζάνης και Καστοριάς είναι εκτός λειτουργίας.

Οι Ελβετοί ξεκίνησαν από τη Ρόδο με προορισμό την Κέρκυρα, κάνοντας μια…παράκαμψη, για να δουν την περιοχή του Κρόκου, με συνέπεια να καταναλώσουν περισσότερα καύσιμα, με αποτέλεσμα να μην επαρκούν μέχρι τον τελικό προορισμό τους, στην Κέρκυρα.

‘Ετσι, αποφάσισαν να προσγειωθούν στο συγκεκριμένο σημείο, κοντά στην Καρυδίτσα, όπου ενημέρωσαν τις αστυνομικές αρχές, ενώ στο σημείο έφτασαν και κάτοικοι της περιοχής.

Οι επιβάτες, με τη συνδρομή του Κοζανίτη, ερασιτέχνη πιλότου Θέμη Μαγκλάρα, ήρθαν σε συνεννόηση με club αερολέσχης της Πτολεμαϊδας (υπάρχει ελικοδρόμιο), από την οποία και θα ανεφοδιαστούν με καύσιμα, για να πετάξουν προς Κέρκυρα.