Skip to main content

Κοζάνη: Έως και σπαθί και αλυσοπρίονο έκρυβε σπίτι του 40χρονος που ξάφρισε μονοκατοικίες

Ο άνδρας αφαίρεσε από τα δύο σπίτια κυνηγετικό όπλο, ηλεκτρονικές συσκευές, κινητά τηλέφωνα, ρολόγια χειρός και διάφορα χρυσαφικά.

Μέχρι και σπαθί βρέθηκε στο σπίτι ενός 40χρονου ο οποίος συνελήφθη για δύο κλοπές σε περιοχή της Εορδαίας το τελευταίο 15νθήμερο.

Συγκεκριμένα, μετά από αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 40χρονος υπήκοος Αλβανίας χρησιμοποιώντας τον ίδιο τρόπο δράσης, παραβιάζοντας πόρτα εισόδου ή παράθυρο οικιών, το τελευταίο δεκαπενθήμερο, εισήλθε σε δύο οικίες σε περιοχή της Εορδαίας, ιδιοκτησίας δύο ημεδαπών, ηλικίας 43 και 65 ετών και αφαίρεσε συνολικά από αυτές ένα κυνηγετικό όπλο, ηλεκτρονικές συσκευές, κινητά τηλέφωνα, ρολόγια χειρός και διάφορα χρυσαφικά.

Ειδικότερα, χθες το πρωί, προσήλθαν στο Τμήμα Ασφάλειας Εορδαίας οι προαναφερόμενοι ημεδαποί και κατήγγειλαν την κλοπή διαφόρων αντικειμένων και κοσμημάτων, συνολικής αξίας 3.700 ευρώ περίπου, από τις οικίες τους.

Μετά από αστυνομική έρευνα και κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνες σε ΙΧ αυτοκίνητο και σε οικία του 40χρονου στην Πτολεμαΐδα, όπου βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν μεγάλο μέρος των ανωτέρω αφαιρεθέντων αντικειμένων, τα οποία και αποδόθηκαν στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους.

Επιπλέον, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-διαρρηκτικά εργαλεία (γάντια, σκούφος, κατσαβίδια κ.α.),

-ένα κυνηγετικό όπλο,

-ένα σπαθί μήκους 46 εκατοστών,

-δύο περίστροφα κρότου,

-78 φυσίγγια,

-ένα γκλοπ,

-δύο ανιχνευτές μετάλλων,

-31 ρολόγια διαφόρων μαρκών,
κοσμήματα,

-διάφορα εργαλεία (αλυσοπρίονο, τροχός κ.α.) και

-διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές.

Από το Τμήμα Ασφάλειας Εορδαίας εξετάζεται η προέλευση των λοιπών κατασχεθέντων αντικειμένων, καθώς και το ενδεχόμενο διάπραξης άλλων κλοπών από τον ανωτέρω δράστη.
Προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Εορδαίας, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.