Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2021
x

ΚΟΖΑΝΗ: ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΜΕ ΔΥΟ ΝΕΚΡΟΥΣ - ΕΠΕΣΑΝ ΑΠΟ 70 ΜΕΤΡΑ ΥΨΟΣ

Όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίς το δυστύχημα σημειώθηκε στον ατμοηλεκτρικό σταθμό της ΔΕΗ στον Άγιο Δημήτριο Κοζάνης.

Εργατικό δυστύχημα σημειώθηκε σήμερα, Παρασκευή,μετά τις 12 στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που μεταδίδει το kozanimedia, δυο εργάτες έχουν χάσει τη ζωή τους καθώς έπεσαν από τον πύργο ψύξεως υψους 70 μέτρων της μονάδας 5.

Όπως μεταδίδει ο Πρωινός Λόγος Κοζάνης το δυστύχημα συνέβη γύρω στις 12:00 όταν το καλάθι με τους δύο εργολαβικούς εργάτες για αδιευκρίνιστους ακόμα λόγους έσπασε στα 70-80 μέτρα.

Οι άτυχοι εργαζόμενοι δούλευαν σε υπεργολαβική γερμανική τεχνική εταιρεία, στο έργο κατασκευής της μονάδας αποθείωσης του ατμοηλεκτρικού σταθμού, που είχε αναλάβει ελληνική εταιρεία. Ο πύργος ψύξης έχει υψόμετρο 108 μέτρα, απ' όπου με ειδικά άγκιστρα και άλλους μηχανισμούς κρεμιούνται συρματόσχοινα με καλάθια για να εργαστούν στη συνέχεια τα τεχνικά συνεργεία.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής του εργοστασίου της ΔΕΗ Βασίλης Τσίγκας, η εταιρεία και οι εργαζόμενοι διαθέτουν εμπειρία και φέρουν όλες τις απαραίτητες πιστοποιήσεις για την εκτέλεση του έργου. Σημείωσε δε, ότι οι εργαζόμενοι της εταιρείας είχαν ολοκληρώσει το φθινόπωρο τις εργασίες στον μισό πύργο ψύξης, αλλά σταμάτησαν λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών του χειμώνα, για να συνεχίσουν την άνοιξη.

 

Εργάζονταν σε καλαθοφόρο όχημα στη συντήρηση του πύργου ψύξης της μονάδας 5.  Ο πρώτος ήταν 45 ετών από την Φλώρινα και ο άλλος αλλοδαπός από τη Βουλγαρία ηλικίας 47 ετών.

Η αστυνομία βρίσκεται στο σημείο του συμβάντος.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ