Skip to main content

Κοζάνη-Ιερέας: «O ιός δεν κολλά αν φιλήσεις τον σταυρό- Βγάλτε μάσκες»

Ο ιερέας φέρεται να είπε πως «ο κορωνοϊός δεν κολλάει αν φιλήσεις τον σταυρό» και ζήτησε από δασκάλους, μαθητές και γονείς να βγάλουν τις μάσκες

Να βγάλουν τις μάσκες ζήτησε ιερέας από δασκάλους, γονείς και μαθητές που βρισκόταν στον αύλειο χώρο του δημοτικού σχολείου στην Καρυδίτσα Κοζάνης, κατά τη διάρκεια του αγιασμού την περασμένη Δευτέρα.

Σύμφωνα με το Kozanimedia, αυτόπτες μάρτυρες και γονείς αναφέρουν ότι ο ιερέας Νικόλαος Παπανικολάου επέπληξε και εκπαιδευτικό ο οποίος κράτησε τη μάσκα του, όταν ο πρώτος πήγε να τον «αγιάσει» με τον σταυρό. Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ο ιερέας είπε πως «ο κορωνοϊός δεν κολλάει αν φιλήσεις τον σταυρό». Το ίδιο φέρεται να είπε, μάλιστα, ο ιερέας και στους μαθητές, ζητώντας τους να «μη φοβούνται» και να βγάλουν τις μάσκες.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του σχολείου, συνεχίζει το Kozanimedia, ο ιερέας κάλεσε τους μαθητές «να προσκυνήσουν τον σταυρό». Άμεση, ωστόσο, ήταν η αντίδραση των εκπαιδευτικών οι οποίοι ξεκαθάρισαν στους μικρούς μαθητές ότι κανείς δεν μπαίνει στη σχολική αίθουσα χωρίς μάσκα.

Σύμφωνα με κατοίκους της Καρυδίτσας, που μίλησαν στο Kozanimedia, ο ιερέας είναι εδώ και καιρό από τους λεγόμενους «αρνητές της μάσκας», κάτι που επαναλαμβάνει, σε κάθε ευκαιρία, και εντός του ιερού ναού της περιοχής.

φωτο αρχείου