Skip to main content

Κοζάνη: Καλλιεργούσε 451 δενδρύλλια κάνναβης στο Βόιο - Είχε στήσει ακόμα και παράπηγμα

Για τη φροντίδα της φυτείας χρησιμοποιούνταν αυτοσχέδιο σύστημα ποτίσματος με αντλία νερού, λάστιχα ποτίσματος, ενώ βρέθηκε αυτοσχέδιο παράπηγμα

Ούτε ένα ούτε δύο αλλά 451 δενδρύλλια κάνναβης καλλιεργούσε 62χρονος σε ορεινή, απόκρημνη και δύσβατη περιοχή του Βοΐου Κοζάνης. Μάλιστα, είχε στήσει ακόμα και παράπηγμα για να κάθεται όταν... βρέχει.

Αναλυτικότερα, χθες τις πρωινές ώρες οργανώθηκε από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση με τη συνδρομή αστυνομικών του τμήματος Ασφάλειας Κοζάνης, σε περιοχή της Κοζάνης, κατά την οποία εκριζώθηκαν 451 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 2,20 μέτρα για την καλλιέργεια της οποίας συνελήφθη 62χρονος ημεδαπός, κάτοικος της περιοχής.

Η φυτεία που είχε τεθεί υπό προσεκτική παρατήρηση το τελευταίο χρονικό διάστημα καλλιεργούνταν σε ορεινή, απόκρημνη και δύσβατη περιοχή της Κοζάνης και για τη φροντίδα αυτής χρησιμοποιούνταν αυτοσχέδιο σύστημα ποτίσματος με αντλία νερού, λάστιχα ποτίσματος κα, ενώ στον ίδιο χώρο βρέθηκε αυτοσχέδιο παράπηγμα.

Επίσης, στον χώρο της φυτείας, βρέθηκαν ακατέργαστη κάνναβη μεικτού βάρους -620- γραμμαρίων, είδη ένδυσης και υπόδησης, ένα ζεύγος μεγεθυντικά κιάλια παρακολούθησης, καθώς και γεωργικά εργαλεία, τα οποία και κατασχέθηκαν.

Στο πλαίσιο της προαναφερόμενης επιχείρησης σε αγροτική περιοχή της Κοζάνης, καθώς και σε -2- οικίες που χρησιμοποιούσε ο 62χρονος, σε περιοχές της Κοζάνης, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

-ακατέργαστη κάνναβη μεικτού βάρους -1- κιλού και -574,70- γραμμαρίων,
-19 σπόροι κάνναβης και
-πλαστικός τρίφτης με υπολείμματα κάνναβης.

Από το Τμήμα Ασφάλειας Κοζάνης συνεχίζονται οι έρευνες, για τυχόν συμμετοχή και άλλων δραστών, ενώ ο συλληφθείς με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, οδηγήθηκε στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.