Skip to main content

Νέο κρούσμα κορωνοϊού στην Κοζάνη - Μεταφέρεται στο ΑΧΕΠΑ

Ο ασθενής, 78 ετών, νοσηλευόταν στην Παθολογική στο νοσοκομείο Κοζάνης από τις 8 Μαρτίου - Μεταφέρεται στο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη.

Νέο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού καταγράφηκε απόψε, Πέμπτη, στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης.

Σύμφωνα με το e-ptolemeos.gr, πρόκειται για άντρα 78 ετών από τη Δαμασκηνιά Βοΐου, ο οποίος νοσηλευόταν από τις 8 Μαρτίου στην Παθολογική Κλινική με πνευμονία. Ο 78χρονος ενημέρωσε το ιατρικό προσωπικό πως είχε έρθει σε επαφή με κρούσματα της Δαμασκηνιάς που επιβεβαιώθηκαν σήμερα και εχθές, πάρθηκε δείγμα και βρέθηκε θετικός στον νέο κορωνοϊό.

Ο ασθενής μεταφέρεται ήδη στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, ενώ στο Μαμάτσειο έχει σημάνει συναγερμός και αναμένεται να τεθούν σε καραντίνα και άλλοι γιατροί, νοσηλευτές, ασθενείς και συγγενείς ασθενών που ήρθαν σε επαφή μαζί του.

Σήμερα το πρωί, σε σχετική συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στη νομαρχία Κοζάνης, ανακοινώθηκαν δύο κρούσματα κορωνοϊού. Σύμφωνα με το kozanimedia.gr, πρόκειται για ζευγάρι από τη Δαμασκηνιά, που είναι συγγενείς ενός 90χρονου που διαγνώστηκε την Τρίτη με κορωνοϊό.

Ο γιος του 90χρονου, μάλιστα, έχει καφενείο στη Δαμασκηνιά και φέρεται να είναι εκείνος που νόσησε πρώτος, μετά από επισκέψεις του στην Καστοριά και δεν αποκλείεται να είναι ο τρόπος με τον οποίο νόσησε και ο 78χρονος.