Skip to main content

Κοζάνη: Ο Χαρδαλιάς έδωσε ονομαστικά μπαρ με κρούσματα - Το πάρτι 70 ατόμων

Κατά την επίσκεψή του στην Κοζάνη, τη μόνη περιοχή που βρίσκεται στο «επίπεδο 4» λόγω κορωνοϊού, ο υφυπουργός ανέφερε τις εστίες μετάδοσης του ιού.

Ονομαστικά αναφέρθηκε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς σε τουλάχιστον τέσσερα καφέ-μπαρ της Κοζάνης όπου υπήρξαν κρούσματα κορωνοϊού, κατά τη σύσκεψη που έγινε στο κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας, κατά την επίσκεψή του στην περιοχή, λίγες ημέρες αφότου κηρύχθηκε σε καθεστώς lockdown.

Ο κ. Χαρδαλιάς, εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους η Κοζάνη μπήκε σε επίπεδο συναγερμού 4 και αναφέρθηκε στις πολλαπλές και διάσπαρτες εστίες κορωνοϊού, προκαλώντας αίσθηση στους παρευρισκόμενους.

Σύμφωνα με το kozanimedia.gr, πέραν των τεσσάρων καφέ-μπαρ, ως εστία μετάδοσης λειτούργησε και ένα «πάρτι» που έγινε στο Χρώμιο, με 70 άτομα και το οποίο οδήγησε σε 11 κρούσματα. Μάλιστα όπως είπε, όταν πληροφορήθηκε το γεγονός έψαξε να βρει το όνομα του χωριού, διερωτώμενος αν «υπάρχει χωριό Χρώμιο».

Ένα τρίτο στοιχείο αφορά τη στενή σχέση της αύξησης των κρουσμάτων στην Κοζάνη με την προ εβδομάδων έξαρση στην Πέλλα, μέσω των μετακινήσεων από νομό σε νομό. «Τελικά δεν την πλήρωσε η Πέλλα με την αύξηση των κρουσμάτων και την πλήρωσε η Κοζάνη», είπε χαρακτηριστικά.

Άλλες τρεις εστίες υπερμετάδοσης διαπιστώθηκαν σε δύο κηδείες κι ένα γάμο.