Skip to main content

Κοζάνη: Πέντε νέες διακομιδές - Δύο άτομα σε κρίσιμη κατάσταση

Νέες διακομιδές στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο - Δύο ασθενείς που είχαν μεταφερθεί στο νοσοκομείο της Κοζάνης βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Πέντε νέες διακομιδές ατόμων από τα δύο χωριά της Κοζάνης, Δαμασκηνιά και Δραγασιά που βρίσκονται σε καραντίνα πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες ώρες στο Νοσοκομείο Μαμάτσειο. Ένα από αυτά τα άτομα φαίνεται να βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό, καθώς εμφάνιζε αρκετά συμπτώματα της νόσου.

Δύο ακόμη ασθενείς που είχαν μεταφερθεί στο νοσοκομείο της Κοζάνης διαγνωσμένοι με κορωνοϊό βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Αρνητικά ήταν τα αποτελέσματα των δειγμάτων στον κορωνοϊό δύο ραδιολόγων του Μαμάτσειου Νοσοκομείου οι οποίοι βρίσκονταν σε καραντίνα και θα επιστρέψουν στα καθήκοντά τους.

Σε πλήρη ετοιμότητα το Μαμάτσειο

Το Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά και χωρίς καμία διακοπή για τα έκτακτα περιστατικά, ενώ έχει ανασταλεί η λειτουργία των Τακτικών Εξωτερικών Ιατρείων όπως και τα προγραμματισμένα χειρουργεία. Τα μόνα χειρουργεία που γίνονται, πλέον, όχι μόνο στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο, αλλά και σε όλα τα υπόλοιπα Νοσοκομεία, είναι αυτά των έκτακτων περιστατικών.

Σύμφωνα με τη Διοίκηση του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης επέστρεψαν σχεδόν όλοι οι εργαζόμενοι που είχαν έρθει σε επαφή με τον 53χρονο εργαζόμενο του Νοσοκομείου της Καστοριάς, που κατέληξε την περασμένη Κυριακή στο ΑΧΕΠΑ όπου νοσηλεύονταν, καθώς έχουν βγει αρνητικοί στον κορωναϊό.

Παράλληλα όπως επισημαίνεται έγινε αναδιάρθρωση του ιατρικού προσωπικού του Νοσοκομείου, έτσι ώστε να είναι πανέτοιμο σε περίπτωση που υπάρχει εξάπλωση της νόσου στην περιοχή.

Η καθημερινότητα στη Δαμασκηνιά και τη Δραγασιά

Σε καθημερινή πλέον βάση το Βοήθεια στο Σπίτι του δήμου Βοΐου επικοινωνεί τόσο με τα ηλικιωμένα άτομα, τα οποία φρόντιζε το προηγούμενο διάστημα όσο και με τους υπόλοιπους κατοίκους της Δαμασκηνιάς και της Δραγασιάς, που βρίσκονται σε καραντίνα από την περασμένη Δευτέρα, λόγω του κορωνοϊού, έτσι ώστε να τους πηγαίνει με ειδικό όχημα, τόσο τα αναγκαία αγαθά όσο και τα φάρμακα τους.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η ψυχολογία των κατοίκων των δύο χωριών είναι καλή. Οι «παραγγελίες» που παίρνουν από αυτούς πηγαίνουν καθημερινά με ειδικό όχημα και με υπάλληλο, που παίρνει όλα τα απαραίτητα μέτρα, έκανε έκκληση για την εξεύρεση μασκών, καθώς υπάρχει έλλειψη, έτσι ώστε να τις διαθέσουν σε όσους αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την υγεία τους.

Ήδη από την Τετάρτη τα βασικά είδη τα διανέμει δωρεάν ο Δήμος στους κατοίκους της Δαμασκηνιάς και της Δραγασιάς, ενώ σε ό,τι αφορά την υγειονομική τους κάλυψη, υπάρχει στο Τσοτύλι σε επιφυλακή ειδικό ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, έτσι ώστε να μεταφέρει όσο πιο άμεσα γίνεται στο Νοσοκομείο άτομα των δύο χωριών που θα αντιμετωπίσουν κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Μετά την καραντίνα στις εισόδους και εξόδους της Δαμασκηνιάς και της Δραγασιάς από την περασμένη Δευτέρα υπάρχουν αστυνομικοί οι οποίοι απαγορεύουν την είσοδο και την έξοδο οποιοδήποτε ατόμου, που δεν θα διαθέτει ειδική άδεια, όπως αυτή που θα έχουν τα συνεργεία των Υπηρεσιών Υγείας για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ατόμων που νοσούν, αλλά και συνεργείων του Δήμου για την τροφοδοσία των κατοίκων με τρόφιμα.

Για την εξυπηρέτηση των οικισμών Δαμασκηνιάς και Δραγασιάς ο δήμος Βοΐου διαθέτει συνεργείο το οποίο θα εξυπηρετεί την τροφοδοσία τους με φάρμακα και τρόφιμα.