Skip to main content

Κοζάνη: Σε αγνοούμενο από τον Απρίλιο ανήκει το ΙΧ που βρέθηκε μέσα στη λίμνη Πολυφύτου

Ο ηλικιωμένος άνδρας οδηγούσε ένα ΙΧ μάρκας Toyota και, όπως αποδείχθηκε, ήταν το ίδιο με αυτό που εντοπίστηκε σε δύσβατο σημείο της λίμνης χθες

Στον 70χρονο που είχε εξαφανιστεί τις πρώτες ημέρες του Απριλίου του 2022 από τα Σέρβια ανήκε το ΙΧ αυτοκίνητο που βρέθηκε χθες το μεσημέρι μέσα στη λίμνη Πολυφύτου, στην Κοζάνη. 

Διαβάστε σχετικά - Κοζάνη: Εντοπίστηκε ΙΧ μέσα στη λίμνη Πολυφύτου - Πού στρέφονται οι έρευνες της ΕΛΑΣ

Το όχημα εντοπίστηκε λίγο μετά τις 13:30 το μεσημέρι της Τρίτης και άμεσα ξεκίνησε η επιχείρηση από την Πυροσβεστική για την απομάκρυνσή του. Ύστερα από προσπάθειες, υπάλληλοι της 2ης ΕΜΑΚ, του ΑΤ Κοζάνης αλλά και του αντίστοιχου τμήματος στα Σέρβια κατάφεραν να απομακρύνουν το όχημα και, σύμωνα με πληροφορίες της Voria.gr, να ταυτοποιήσουν πως πρόκειται για το ίδιο μαζί με το οποίο είχε εξαφανιστεί ο 70χρονος Περικλής Ταχάτος την Κυριακή 3 Απριλίου 2022 από το χωριό Σέρβια. 

Ο ηλικιωμένος άνδρας οδηγούσε ένα ΙΧ μάρκας Toyota και, όπως αποδείχθηκε, ήταν το ίδιο με αυτό που εντοπίστηκε σε δύσβατο σημείο της λίμνης. Ο ηλικιωμένος είχε χαθεί το μεσημέρι της Κυριακής 3 Απριλίου με το αυτοκίνητό του και το σκυλάκι του, ένα μικρόσωμο κανελί σκυλάκι που ακούει στο όνομα Ιόλη, με πιθανό προορισμό το νοσοκομείο «Μποδοσάκειο», στην Πτολεμαΐδα. Ωστόσο, δεν επέστρεψε στο σπίτι του και έκτοτε αγνοείται.

Να σημειωθεί πως στις 11 Σεπτεμβρίου εντοπίστηκε πτώμα σε προχωρημένη σήψη στη λίμνη Πολυφύτου, κοντά στο φράγμα στο ύψος της Αγίας Κυριακής, από ψαράδες, το οποίο ακόμα δεν έχει αναγνωριστεί καθώς αναμένονται τα αποτελέσματα των εξετάσεων dna.