Skip to main content

Εξιχνιάστηκε στην Κοζάνη η τηλεφωνική απάτη με το «τροχαίο»

Τα μέλη της εγκληματικής ομάδας τηλεφωνούσαν σε ηλκιωμένα άτομα και τους έλεγαν ότι συγγενής τους προκάλεσε τον θάνατο ανήλικου κοριτσιού σε τροχαίο.

Χθες το βράδυ συνελήφθη 32χρονη υπήκοος Βουλγαρίας στην περιοχή της Κοζάνης σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη απατών. Για την υπόθεση αναζητούνται ακόμα δύο συνεργοί της.

Τα μέλη της εγκληματικής ομάδας προσποιούμενοι τους αστυνομικούς, επικοινωνούσαν τηλεφωνικά, με ηλικιωμένα κυρίως άτομα, λέγοντας τους ότι δήθεν οικείο συγγενικό πρόσωπο ήταν υπεύθυνο για την πρόκληση θανάσιμου τραυματισμού ανήλικου κοριτσιού σε τροχαίο. Έπειτα, τους ζητούσαν λεφτά για να αποφύγει ο συγγενής τους τις ποινικές διώξεις.

Οι δράστες επικοινώνησαν τηλεφωνικά, συνολικά με 21 άτομα και κατάφεραν να αποσπάσουν το χρηματικό ποσό των -3.000- ευρώ από 86χρονο στην Πτολεμαΐδα.

Ειδικότερα, ο 86χρονος παρέδωσε στην 32χρονη το χρηματικό ποσό των 3 .000 ευρώ στις 2 Οκτωβρίου, αφού προηγουμένως είχε πεισθεί, ότι ο εγγονός του, είχε τρραυματίσει θανάσιμα ανήλικο κορίτσι.

Από τις 30 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 2 Οκτωβρίου, η σπείρα πραγματοποίησε άλλες 20 απόπειρες εξαπάτησης ενώ το ύψος της επαπειλούμενης ζημίας από τις απόπειρες αυτές ξεπερνά τις 140.000 ευρώ.

Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Πτολεμαΐδας ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για την ταυτοποίηση των δύο άγνωστων δραστών, καθώς και η συμμετοχή τυχόν συνεργών – μελών στην ανωτέρω εγκληματική οργάνωση

Η συλληφθείσα με τη σχηματισθείσα σε βάρος της δικογραφία θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.