Skip to main content

«Συντετριμμένος» ο ιδιοκτήτης των ροτβάιλερ που σκότωσαν τον 5χρονο

O ιδιοκτήτης των ροτβάιλερ που επιτέθηκαν και σκότωσαν ένα 5χρονο αγόρι την Κυριακή του Πάσχα μιλάει για το τραγικό περιστατικό.

Θρήνος επικρατεί στην Κοζάνη για το 5χρονο παιδί που έχασε την ζωή του από την επίθεση των ροτβάιλερ την Κυριακή του Πάσχα (δείτε εδώ).

Για το τραγικό περιστατικό που συνέβη στην αυλή του σπιτιού του μίλησε για πρώτη φορά ο ιδιοκτήτης των σκυλιών στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και δήλωσε συντετριμμένος από όσα συνέβησαν. «Είμαι συντετριμμένος. Τα πέντε ροτβάιλερ ήταν στο υπόγειο γκαράζ του σπιτιού και τα τρία σε χώρο φυλασσόμενο στην πίσω πλευρά. Δεν ξέρω τι μπορεί να έγινε».

Για τη στιγμή της επίθεσης των σκυλιών ανέφερε χαρακτηριστικά: «Όταν ακούσαμε τις φωνές του παιδιού τρέξαμε να δούμε τι συμβαίνει κι αμέσως με ένα ξύλο απομάκρυνα τα σκυλιά. Τα 8 ροτβάιλερ προέκυψαν από 2 αναπάντεχες γέννες. Τα αγαπάω πολύ τα σκυλιά και γι’ αυτό δεν θέλησα να τα αποχωριστώ. Αν ήμουν έμπορος θα τα πουλούσα όσο ήταν μικρά. Τα αγαπάω σαν παιδιά μου», σημείωσε ακόμη.

Ο εισαγγελέας απαγόρευσε στον 72χρονο να αποκτήσει άλλο ζώο

Την ίδια ώρα, με εισαγγελική απόφαση τα σκυλιά ράτσας ροτβάιλερ που τραυμάτισαν θανάσιμα τον πεντάχρονο στην Κοζάνη θα μεταφερθούν στο καταφύγιο αδέσποτων ζώων του Δήμου Κοζάνης,

Παράλληλα, αφαιρείται το δικαίωμα στον 72χρονο ιδιοκτήτη τους, να αποκτήσει άλλο ζώο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του kozanimedia.gr στην εισαγγελική απόφαση αναφέρονται τα εξής: «Διατάσσεται η οριστική αφαίρεση των 8 ζώων συντροφιάς από την κατοχή του (...) και η παράδοσή τους στο καταφύγιο αδέσποτων ζώων του Δήμου Κοζάνης, αλλά και η απαγόρευση απόκτησης άλλου ζώου».