Skip to main content

Κοζάνη: Συμφωνία για την προώθηση του αναδασμού Κερασιάς

Τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2009 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με θέμα «Αναδασμός Κερασιάς» με πρωτοβουλία του Αντινομάρχη Κοζάνης κ. Γιώργου Μαργαρίτη, με σκοπό να δοθεί λύση στα προβλήματα που προέκυψαν κατά
Τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2009 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με θέμα «Αναδασμός Κερασιάς» με πρωτοβουλία του Αντινομάρχη Κοζάνης κ. Γιώργου Μαργαρίτη, με σκοπό να δοθεί λύση στα προβλήματα που προέκυψαν κατά την διαδικασία του αναδασμού.

Ο κ. Μαργαρίτης μεταξύ άλλων υπογράμμισε «πως παρά τη μεγάλη γεωργική έξοδο των τελευταίων δεκαετιών και τη μείωση του ενεργού αγροτικού πληθυσμού, τα προβλήματα του μεγέθους και της διάρθρωσης των γεωργικών εκμεταλλεύσεων παραμένουν έντονα και συνιστούν έναν από τους σοβαρότερους αρνητικούς παράγοντες στην ανάπτυξη της ελληνικής αγροτικής οικονομίας.

Γι’ αυτόν το λόγο η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κοζάνης αναγνωρίζει τη σπουδαιότητα του μεγέθους και της δομής των γεωργικών εκμεταλλεύσεων για την αύξηση της γεωργικής παραγωγής, την ανάπτυξη της υπαίθρου και του συνόλου της οικονομίας και δίνει έμφαση στα μέτρα αντιμετώπισης της υπάρχουσας κατάστασης, προωθώντας τον αναδασμό Κερασιάς».