Skip to main content

Κοζάνη: Το πρώτο μπαρ μόνο για εμβολιασμένους - Τι λέει ο ιδιοκτήτης στη Voria

Το πρώτο κατάστημα στην Κοζάνη που ανακοινώνει δημόσια την επιλογή του να δεχθεί εμβολιασμένους πελάτες - Τι αναφέρει στη Voria ο ιδιοκτήτης του.

Το πρώτο μαγαζί εστίασης που ανακοίνωσε δημόσια ότι έλαβε την απόφαση να λειτουργεί με αμιγώς εμβολιασμένους πελατές στην -πολύπαθη από τον κορωνοϊό- Κοζάνη είναι το LUV Dreamy Nights.

Το κατάστημα προσφέρει υπηρεσίες καφέ και νυχτερινής διασκέδασης και εδρεύει επί της οδού Μουράτη 10, στον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης της δυτικής Μακεδονίας, αποφάσισε από τις 15 Ιουλίου να ξεκινήσει να δέχεται μόνον όσους έχουν εμβολιαστεί με δύο δόσεις εμβολίου ή με μονοδοσικό εμβόλιο κι έχουν μεσολαβήσει 14 ημέρες από τον τελικό εμβολιασμό τους, ή έχουν αποδεδειγμένα νοσήσει τους τελευταίους έξι μήνες.

Διαβάστε ακόμη: Θεσσαλονίκη-Έρευνα: 9 στα 10 μαγαζιά εστίασης θα ανοίξουν και για ανεμβολίαστους

Όπως εξηγεί στη Voria.gr ο ιδιοκτήτης του καταστήματος Ιωάννης Καλαϊτζής, έλαβε την απόφαση γιατί τη θεωρεί μονόδρομο καθώς «πρέπει ο κόσμος να ξεκινήσει να εμβολιάζεται μαζικά». «Πρέπει να αποδεχθεί τη συγκυρία ώστε να βγούμε όσο γρηγορότερα γίνεται από την κατάσταση από την οποία ζήσαμε, να εμπιστευτεί τους επιστήμονες», αναφέρει.



Ο κ. Καλαϊτζής σημειώνει ότι οι πολίτες είναι μοιρασμένοι και διχασμένοι για το μέτρο που εξήγγειλε η κυβέρνηση και ακολουθεί και το κατάστημά του. Τονίζει όμως ότι στην πορεία ότι ο κόσμος «θα καταλάβει πως δεν υπάρχει κάποιος απώτερος σκοπός».

Παράλληλα, ο ίδιος απευθύνει κάλεσμα και σε άλλους ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης να ακολουθήσουν την απόφασή του.

Όσον αφορά το προσωπικό του μαγαζιού, ο ιδιοκτήτης αναφέρει ότι το σύνολο των εργαζομένων έχει κλείσει ή έχει κάνει ήδη την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού. «Εξηγήσαμε στα παιδιά το σκεπτικό μας και το πήραν θετικά, χωρίς να υπάρχει η οποιαδήποτε πίεση και πάντα με σεβασμό στην ελεύθερη επιλογή του καθενός», επισημαίνει.



Η πορεία των εμβολιασμών στην Κοζάνη

Στην περιφερειακή ενότητα της Κοζάνης, που επλήγη με σφοδρότητα και στα τρία κύματα της πανδημίας, μέχρι στιγμής έχει εμβολιαστεί τουλάχιστον με μία δόση εμβολίου το 45,27% του πληθυσμού, ενώ με δύο δόσεις έχει εμβολιαστεί το 37,73%, δηλαδή πάνω από 1 στους 3 πολίτες.

Παράλληλα, ο δείκτης θετικότητας των τεστ ανέρχεται σήμερα στο 0.12%. Σήμερα Πέμπτη ανακοινώθηκαν μόλις 4 κρούσματα κορωνοϊού στον νομό.