Skip to main content

Κοζάνη: Βρέθηκε με κρυοπαγήματα μετανάστης που έφυγε από δομή

Ο 18χρονος ήταν χωρίς παπούτσια, μέσα σε κοτέτσι, όπου τον βρήκε ο ιδιοκτήτης, που ήταν εκείνος που ενημέρωσε σχετικά την αστυνομία

Παραλίγο να χάσει τη ζωή του ένας μετανάστης από το Πακιστάν στην Κοζάνη που στις μέρες του παγετού εγκατέλειψε τη δομή φιλοξενίας της Αιανής για άγνωστους λόγους.

Σύμφωνα με το Kozanimedia ο 18χρονος νεαρός, κάτω από άγνωστες συνθήκες, επέλεξε να φύγει από τη δομή, μέσα στο κρύο και τον ολικό παγετό πριν τρεις ημέρες, προς άγνωστη κατεύθυνση.

Οι αστυνομικές αρχές που ειδοποιήθηκαν από τους υπεύθυνους της δομής τελικά τον εντόπισαν μετά από τρεις ημέρες, σε περιοχή έξω από την Αιανή, με τον 18χρονο να έχει υποστεί σοβαρά κρυοπαγήματα β’ βαθμού, με αποτέλεσμα ο τελευταίος να νοσηλεύεται στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης και τους εκεί γιατρούς να δείχνουν προβληματισμένοι για την κατάσταση άνω και κάτω άκρων του ασθενούς.

Οι ίδιες πληροφορίες λένε πως ο 18χρονος ήταν χωρίς παπούτσια, μέσα σε κοτέτσι, όπου τον βρήκε ο ιδιοκτήτης, που ήταν εκείνος που ενημέρωσε σχετικά την αστυνομία, ενώ ο νεαρός ανέφερε πως έκαιγε ξύλα ώστε να ζεσταθεί μέσα στα χιόνια και στον παγετό.

Να σημειωθεί πως, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, δεν είναι η πρώτη φορά που μετανάστης από τη δομή της Αιανής επιλέγει να αναχωρήσει από την περιοχή, χαρακτηρίζοντας, ωστόσο, ως «ιδιαίτερη» τη συγκεκριμένη περίπτωση λόγω της ψυχολογίας του νεαρού, ο οποίος έχει τη στήριξη, πλέον, και κοινωνικής λειτουργού.