Skip to main content

Κρατάμε TV 100 – FM100 αλλά... με απολύσεις

Τι περιλαμβάνει το business plan για τη δημοτική τηλεόραση αλλά και τα δημοτικά ραδιόφωνα. Σε πόσες απολύσεις και μετατάξεις προσωπικού αναμένονται να προχωρήσει ο δήμος Θεσσαλονίκης

Απολύσεις και μετατάξεις περιμένουν τους εργαζόμενους στα δημοτικά μέσα (TV100, FM100, FM101 και FM100,5), τις οποίες και έμαθαν σήμερα από τον ίδιο τον Γιάννη Μπουτάρη.

Κατά τη διάρκεια συνέλευσης των εργαζομένων και παρουσία του δημάρχου παρουσιάστηκε το business plan, το οποίο εκπονήθηκε για τη ΔΕΠΘΕ.


Σύμφωνα με το σχέδιο αναδιάρθρωσης αναμένεται συστέγαση της Δημοτικής Τηλεόρασης και των Δημοτικών Ραδιοφώνων στο κτήριο της Ν. Γερμανού και λειτουργία τους με προσωπικό που δεν θα ξεπερνά τα 120 άτομα, από τα 150 που είναι σήμερα.

Το επιπλέον προσωπικό είτε θα απολυθεί είτε θα μεταταγεί σε άλλες υπηρεσίες του δήμου, ενώ η όλη διαδικασία αξιολόγησης θα πραγματοποιηθεί από την αντιπρόεδρο της ΔΕΠΘΕ, Σ. Ασλανίδου, σε συνεργασία με τον γενικό διευθυντή TV100 και FM100, Φίλιο Στάνγκο.

Παράλληλα, όπως αναφέρθηκε θα γίνει προσπάθεια να αυξηθούν τα διαφημιστικά έσοδα, αλλά και να συμμετέχουν και οι υπόλοιποι δήμοι στα έξοδα των δημοτικών μέσων. Στόχος της διοίκησης του δήμου είναι να «περάσει» από την εκτελεστική Επιτροπή το Σχέδιο Αναδιάρθρωσης και στη συνέχεια να ψηφιστεί ομόφωνα από το δημοτικό συμβούλιο.