Skip to main content

Κρατούνται για 8 μέρες ο διαιτητής και ο πρόεδρος ομάδας στην Κύπρο

Υπό κράτηση για οκτώ ημέρες θα παραμείνουν ο διαιτητής Ανδρέας Κωνσταντίνου και ο πρόεδρος της Αγίας Νάπας, Δημήτρης Μασιάς

Ολοκληρώθηκε η ακροαματική διαδικασία για τους Δημήτρη Μασιά και Ανδρέα Κωνσταντίνου, που κατηγορούνται ότι προσπάθησαν να χειραγωγήσουν τον αγώνα Οθέλλου-Αγίας Νάπας, στην Κύπρο.

Μετά το τέλος των αγορεύσεων η δικαστής αποφάσισε να εγκρίνει το αίτημα της αστυνομίας για κράτηση των δύο υπόπτων για 8 μέρες.

Σύμφωνα με τον ανακριτή της υπόθεσης, τα αδικήματα διαπράχθηκαν μεταξύ 3 με 8 Φεβρουαρίου. Μετά τη λήξη του αγώνα, η Αστυνομία εξασφάλισε μαρτυρία από πρόσωπο ότι δέχθηκε τηλεφωνήματα από τον πρόεδρο της Αγίας Νάπας, Δημήτρη Μασιά, ο οποίος του πρόσφερε 10 χιλιάδες ευρώ για να χαρίσει το παιχνίδι στην Αγία Νάπα.

«Ο Δημήτρης Μασιάς του απάντησε πως εάν δεν συμφωνήσουν θα πιάσει τον διαιτητή. Μάλιστα ζήτησε από παίκτη του Οθέλλου, του οποίου είναι ο μάνατζερ, να τον βοηθήσει. Το πρόσωπο απάντησε πως δεν τον ενδιαφέρει η προσφορά», ειπώθηκε στο δικαστήριο.

Εν συνεχεία ο ανακριτής της υπόθεσης, ανέφερε ότι στις 8 Φεβρουαρίου, στις 2:30 το μεσημέρι, λίγο πριν την έναρξη του αγώνα, ένα πρόσωπο παραπονέθηκε στον Δημήτρη Μασιά ότι ενοχλεί παίκτες της αντίπαλης ομάδας. Ο Δημήτρης Μασιάς απάντησε πως μίλησε μόνο με τον διαιτητή. Παίκτης του Οθέλλου παραπονέθηκε στον διαιτητή του αγώνα, Αντρέα Κωνσταντίνου, για τις αποφάσεις του και αυτός του απάντησε ότι «πρέπει να τελειώνουν επειδή δεν θα έκανε ξανά παιχνίδι δεύτερης κατηγορίας».

Παίκτες ανώνυμα χρησιμοποίησαν το «κόκκινο κουμπί» και κατήγγειλαν χειραγώγηση της αναμέτρησης.