Skip to main content

Κρατούσαν ομήρους αλλοδαπούς σε διαμέρισμα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Για την υπόθεση συνελήφθησαν τρεις νεαροί αλλοδαποί. Οι δράστες με τη χρήση σωματικής βίας εκβίαζαν τους παθόντες για χρηματικό ποσό.

Στον εντοπισμό και τη σύλληψη τριών νεαρών αλλοδαπών που κρατούσαν χωρίς τη θέλησή τους δύο παράτυπους αλλοδαπούς σε διαμέρισμα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές.

Αναλυτικότερα, η άμεση κινητοποίηση αστυνομικών της Ο.Π.Κ.Ε., της Διεύθυνσης Αλλοδαπών και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. έπειτα από καταγγελία, βραδινές ώρες της 24ης Δεκεμβρίου, στο τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, είχε ως αποτέλεσμα να εντοπιστούν και να συλληφθούν οι τρεις νεαροί αλλοδαποί, πακιστανικής καταγωγής, που κατακρατούσαν χωρίς τη θέλησή τους, δύο παράτυπους αλλοδαπούς (από το Μπαγκλαντές) στο διαμέρισμα.

Συγκεκριμένα, οι συλληφθέντες με τη χρήση σωματικής βίας απαιτούσαν από τους παθόντες να καταβάλουν οι ίδιοι ή συγγενικά τους πρόσωπα χρηματικό ποσό προκειμένου να τους απελευθερώσουν. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι παράτυποι αλλοδαποί εισήλθαν στη χώρα σε προγενέστερο χρόνο από σημείο της ελληνοτουρκικής μεθορίου. Επιπλέον, στην κατοχή ενός εκ των συλληφθέντων, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα μαχαίρι.

φωτογραφία αρχείου