Skip to main content

Κρατούσαν όμηρους μετανάστες σε παλιό εργοστάσιο στο Ωραιόκαστρο

Οι δράστες κρατούσαν τους μετανάστες παρά τη θέλησή τους σε εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο και απαιτούσαν την καταβολή χρηματικού ποσού

Δύσκολες στιγμές πέρασαν 17 παράτυποι μετανάστες στη Θεσσαλονίκη, από δύο Πακιστανούς, ηλικίας 25 και 17 ετών.

Οι δύο δράστες, οι οποίοι συνελήφθησαν, κρατούσαν σε εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο στην περιοχή του Ωραιοκάστρου 17 παράτυπους μετανάστες από το Πακιστάν, την Ινδία και το Μπαγκλαντές.

Μετά από κλήση που δέχτηκε το τηλεφωνικό κέντρο της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης ξεκίνησε η κινητοποίηση αστυνομικών, οι οποίοι προχώρησαν στην εξιχνίαση της υπόθεσης παράνομης κατακράτησης των παράτυπων μεταναστών.

Ειδικότερα, απογευματινές ώρες χθες αστυνομικοί εντόπισαν πλησίον εγκαταλελειμμένου εργοστασίου στην περιοχή του Ωραιοκάστρου τους δύο αλλοδαπούς, καθώς και 17 παράτυπους μετανάστες.

Όπως προέκυψε από την έρευνα που διενήργησαν αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Θέρμης, οι μετανάστες εισήλθαν παράνομα στη χώρα σε προγενέστερο χρόνο, από σημείο της ελληνοτουρκικής μεθορίου και κρατούνταν παρά τη θέλησή τους, από τους δύο δράστες, στο εργοστάσιο.

Οι δύο αλλοδαποί, με τη χρήση βίας απαιτούσαν εκβιαστικά την καταβολή χρηματικών ποσών από συγγενικά τους πρόσωπα, προκειμένου να τους αφήσουν ελεύθερους.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, αρπαγή, εκβίαση και παράνομη προώθηση στο εσωτερικό της χώρας.  Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.