Skip to main content

Κρατούσε φυλακισμένους 3 αλλοδαπούς σε αποθήκη-σκουπιδότοπο στη Σίνδο

Σε αποθήκη που βρίσκεται σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, εντοπίστηκαν και απελευθερώθηκαν 3 αλλοδαποί που κρατούνταν παρά τη θέλησή τους

«Κλειδωμένοι» μέσα σε μια εγκαταλλελειμένη αποθήκη στην περιοχή της Σίνδου ήταν τρεις αλλοδαπoί από το Μπανγκλαντές, οι οποίοι είχαν μπει παράνομα στη χώρα μας από σημείο της Ελληνοτουρκικής μεθορίου.

Τα τρία άτομα ήταν φυλακισμένα εδώ και τέσσερις ημέρες από έναν 23χρονο από το Αφγανιστάν, ο οποίος συνελήφθη έπειτα από ενδελεχή έρευνα και συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης.

Η αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε χθες οπότε εντοπίστηκαν και απελευθερώθηκαν οι τρεις αλλοδαποί, που κρατούνταν παρά τη θέλησή τους και με τη χρήση βίας.



Κατά τη διάρκεια της ίδιας επιχείρησης, εντοπίστηκε ο 23χρονος που είχε αναλάβει το ρόλο του «φύλακα».  

Οι αλλοδαποί εισήλθαν παράνομα στην ελληνική επικράτεια και μεταφέρθηκαν από οδηγό οχήματος στην αποθήκη.
 
Εκεί, κρατούνταν παράνομα από τον 23χρονο και από συνεργό που αναζητείται, με σκοπό την είσπραξη χρηματικών ποσών από συγγενείς των αλλοδαπών για την απελευθέρωσή τους.
 
Σε βάρος του συλληφθέντα, καθώς και σε βάρος δύο συνεργών του, σχηματίσθηκε δικογραφία από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Αγίου Αθανασίου, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της μεταφοράς – προώθησης παράτυπων μεταναστών στο εσωτερικό της Χώρας, αρπαγής, εκβίασης και επικίνδυνης σωματικής βλάβης.
 
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως.