Skip to main content

Κραυγή αγωνίας από Δ. Θερμαϊκού: Αυξανόμενα κρούσματα εγκληματικότητας

Άμεσες ενέργειες για την πάταξη της εγκληματικότητας στον Δήμο Θερμαϊκού ζητά ο Δήμαρχος Γιάννης Μαυρομάτης από τις αστυνομικές αρχές.

Κραυγή αγωνίας για τα αυξανόμενα κρούσματα εγκληματικότητας στον Δήμο Θερμαϊκού, αλλά και για το φαινόμενο καύσης πλαστικών στο καταυλισμό των Ρομά έξω από την Περαία, διατυπώνει μέσω επιστολής προς τον αστυνομικό διευθυντή ασφαλείας Θεσσαλονίκης, ο Δήμαρχος Γιάννης Μαυρομάτης.

Με αφορμή τα σχεδόν καθημερινά κρούσματα κλοπών, ληστειών και διαρρήξεων σε σπίτια και επιχειρήσεις πολιτών αλλά και δημόσιων κτιρίων, όπως το πρόσφατο πλιάτσικο στο ΚΑΠΠΑ 2000, ο κ. Μαυρομάτης περιγράφει γλαφυρά την αίσθηση ανασφάλειας στον κόσμο.

Όπως μάλιστα σημειώνει το τελευταίο διάστημα τα κρούσματα έχουν πολλαπλασιαστεί ανησυχητικά.

Απειλή όμως για την δημόσια υγεία προκαλούν και οι παράνομες καύσεις που γίνονται στο καταυλισμό των Ρομά, όπως αναφέρει ο Δήμαρχος. Παρόλο που η Δημοτική Αρχή έχει επανειλημμένως καταγγείλει αυτές τις παράνομες συμπεριφορές κανείς δεν φαίνεται να συγκινείται.

Επειδή όμως η υπομονή εξαντλείται, όπως αναφέρεται στην επιστολή, θέτει προ των ευθυνών τους αρμόδιους, ώστε να παταχθούν τέτοια φαινόμενα και να εδραιωθεί το αίσθημα ασφάλειας στη περιοχή.