Skip to main content

Κραυγή αγωνίας από εργαζομένους στο ΑΧΕΠΑ: Έχουν τελειώσει οι μάσκες

Οι εργαζόμενοι στο ΑΧΕΠΑ καταγγέλλουν πως οι μάσκες προστασίας έχουν τελειώσει, με συνέπεια να φορούν την ίδια μάσκα επί δύο ημέρες.

Κραυγή αγωνίας για τις ελλείψεις σε υγειονομικό υλικό απευθύνουν οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης.

Όπως καταγγέλλουν, τα αντισηπτικά είναι σε έλλειψη, ενώ οι μάσκες προστασίας για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού έχουν τελειώσει, με συνέπεια κάποιοι γιατροί και νοσηλευτές να εργάζονται επί δύο ημέρες με την ίδια μάσκα.

«Έχουμε εργαζομένους κάθε ηλικίας, μερικοί από τους οποίους έχουν προβλήματα υγείας. Δεν γίνεται να μην έχουμε μάσκες» τονίζει στη Voria.gr ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων ΑΧΕΠΑ, Χαράλαμπος Κοροξενός.

Ο ίδιος, μάλιστα, αναφέρει και περιστατικό γυναίκας ασθενή από τη Νάουσα που μεταφέρθηκε εχθές στο νοσοκομείο με πιθανό ανεύρυσμα εγκεφαλικής αρτηρίας, ωστόσο εξετάζεται παράλληλα και ως ύποπτο κρούσμα για κορωνοϊό. Όπως λέει ο κ. Κοροξενός γιατροί και νοσηλευτές την εξέτασαν χωρίς μάσκα, ενώ στη συνέχεια σταμάτησαν οι εξετάσεις έως ότου βγουν τα αποτελέσματα του τεστ. «Εγώ δεν είχα ούτε μάσκα στο τμήμα μου, πώς θα κάνουμε εξέταση έτσι;» λέει χαρακτηριστικά ο κ. Κοροξενός απευθύνοντας έκκληση στους αρμόδιους για την προστασία των εργαζομένων.

«Είδαμε πως ήρθε υλικό από την Κίνα, εμείς δεν έχουμε παραλάβει ακόμη κάτι» προσθέτει.

Σε σημερινή τους ανακοίνωση οι εργαζόμενοι στο ΑΧΕΠΑ επισημαίνουν: «Προστατέψτε το προσωπικό που χειροκροτείτε! Πρέπει να σταθούμε όρθιοι! Πρέπει να ανταποκριθούμε στις έκτακτες ανάγκες! Η έλλειψη προστατευτικού υλικού είναι τραγική. Πού είναι οι δωρεές; Πού είναι η επιπλέον χρηματοδότηση; Νιώθουμε μόνοι και απροστάτευτοι απέναντι σε διφορούμενες οδηγίες, ελλείψεις και παλινωδίες. Προστατέψτε μας! Βοηθήστε μας για να σας βοηθήσουμε!».