Skip to main content

Κρεμλίνο: Η συνάντηση Τραμπ - Πούτιν προετοιμάζεται κανονικά

Η Μόσχα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, δεν έχει καμία άλλη επίσημη ενημέρωση από την Ουάσιγκτον.

Κανονικά προετοιμάζεται η συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν στο πλαίσιο της Συνόδου της G20, στην Αργεντινή, παρά τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου περί ακύρωσής της. Η Μόσχα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, δεν έχει καμία άλλη επίσημη ενημέρωση από την Ουάσιγκτον.

Στον απόηχο της έντασης που έχει προκληθεί μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας με την κατάσχεση τριών σκαφών του ουκρανικού πολεμικού ναυτικού στη Θάλασσα του Αζόφ, την Κυριακή, ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε χθες «Washington Post» ότι αναμένει «πλήρη αναφορά» από τους συμβούλους για θέματα εθνικής ασφαλείας και από αυτήν προφανώς θα εξαρτηθεί η προγραμματισμένη συνάντησή του με τον Πούτιν, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Αυτό θα είναι πολύ καθοριστικό. Μπορεί να μην κάνω τη συνάντηση», δήλωσε κατηγορηματικά ο Τραμπ. «Δεν θέλω καθόλου αυτή την επιθετικότητα», πρόσθεσε τονίζοντας ότι ούτε στην Ευρώπη θα έπρεπε να αρέσει αυτή η επιθετική στάση.

Το Κρεμλίνο από την πλευρά του ανακοίνωσε σήμερα ότι γνωρίζει μεν τις δηλώσεις Τραμπ, πλην όμως δεν έχει καμία άλλη επίσημη ενημέρωση, για την ώρα τουλάχιστον.