Skip to main content

Κρεμλής: Ισχυρή Ελλάδα στην Ευρώπη για να ανακτήσει την αξιοπιστία της

Το διακύβευμα των φετινών ευρωεκλογών σύμφωνα με τον υπ, ευρωβουλευτή είναι καλύτερη και ισχυρότερη Ελλάδα στην Ευρώπη και οπωσδήποτε καλύτερη Ευρώπη.

Η στήριξη της νεολαίας, αλλά και της νεανικής επιχειρηματικότητας ώστε να καταπολεμηθεί το brain drain στη χώρα μας, ήταν μερικοί από τους βασικούς άξονες στους οποίους κινήθηκε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κρεμλής στο πλαίσιο της προεκλογικής περιοδείας του στη Θεσσαλονίκη και σε περιοχές της Μακεδονίας, η οποία και ολοκληρώθηκε χθες με συνάντηση του ιδίου με νέους στην Πολίχνη.

Ο κ. Κρεμλής, με πλούσια καριέρα στα κέντρα αποφάσεων της Ενωμένης Ευρώπης διατηρώντας σήμερα τον τίτλο του ε.τ. διευθυντή στη Κομισιόν επισήμανε μιλώντας στη Voria.gr ότι στις φετινές εκλογές οφείλουμε να εκλέξουμε ανθρώπους που γνωρίζουν εκτός από ανθρώπους που γνωρίζουμε.

«Οι ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου είναι πολύ σημαντικές και για τη χώρα μας και για την Ευρώπη, καθώς το διακύβευμα είναι καλύτερη και ισχυρότερη Ελλάδα στην Ευρώπη και οπωσδήποτε καλύτερη Ευρώπη διότι ο στόχος μας είναι να τη βελτιώσουμε και να ολοκληρώσουμε τις πολιτικές της», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως είπε μάλιστα, «εκτός από καλύτερη και περισσότερη Ευρώπη θέλουμε και ισχυρότερη φωνή της Ελλάδας στο ευρωκοινοβούλιο ώστε να ανακτήσει η χώρα την αξιοπιστία της και να λειτουργήσει όπως παλαιότερα που ήταν το δέκατο κράτος της ΕΟΚ όταν είχε προσχωρήσει το 1981».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «είναι πολύ σημαντικό, μιας και που το ΕΛΚ στο οποίο ανήκει η ΝΔ θα κερδίσει τις ευρωεκλογές και θα αναδείξει ως πρόεδρο τον Μανφρεντ Βέμπερ, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας μέσα από το ΕΛΚ και μέσα από μια συνεργασία με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς να βελτιώσουμε και την κατάσταση της χώρας μας, αλλά και να περάσουμε μηνύματα που θα μας επιτρέψουν και να συμβάλλουμε σε μια καλύτερη Ευρώπη, αλλά και να συμβάλλουμε στην αναγνώριση των ιδιαιτεροτήτων της χώρας μας αλλά και σε μεγαλύτερη στήριξη από πλευράς Ευρωπαϊκής Ένωσης».

«Σπίτι μου η Θεσσαλονίκη»

Μιλώντας για τη Θεσσαλονίκη, ο κ. Κρεμλής επισήμανε ότι η πόλη αυτή ήταν η απαρχή για μια λαμπρή όπως αποδείχθηκε αργότερα στην Ευρώπη και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

«Η Θεσσαλονίκη είναι μια πόλη την οποία αισθάνομαι σπίτι μου, η πόλη από την οποία ξεκίνησε η καριέρα μου στην Ευρωπαϊκής Ένωση, καθώς ο μέντορας μου ήταν ο αείμνηστος Δημήτριος Ευρυγένης καθηγητής Νομικής στο ΑΠΘ και ιδρυτής του Κέντρου Διεθνούς Οικονομικού και Ευρωπαϊκού Δικαίου», εξηγεί ο κ. Κρεμλής.

Κατά τον υποψήφιο ευρωβουλευτή, ο Δημήτριος Ευρυγένης ήταν αυτός που τον προσέλαβε στο ΚΔΕΟΔ  και τον  ώθησε να υποβάλλει υποψηφιότητα για να συμμετέχει στον διαγωνισμό των Ελλήνων νομικών που πραγματοποιήθηκε τότε και του επέτρεψε να προσληφθεί πρώτος στη νομική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και να ακολουθήσει μια σημαντική καριέρα μέχρι σήμερα.