Skip to main content

Κρέσπο: Δύσκολα θα συνεχίσω στον ΠΑΟΚ - Δεν είχαμε καμία επαφή

Ο Ισπανός στόπερ σημείωσε σε δηλώσεις του ότι με τα τωρινά δεδομένα το πιο πιθανό είναι να συνεχίσει σε άλλη ομάδα την καριέρα του.

Για το ποδοσφαιρικό του μέλλον μίλησε ο Χοσέ Κρέσπο σε συνέντευξη που παραχώρησε, σημειώνοντας ότι δύσκολα θα συνεχίσει την καριέρα του στον ΠΑΟΚ δεδομένου ότι το συμβόλαιό του λήγει σε έναν μήνα.

Ο Ισπανός στόπερ σημείωσε ότι με τα τωρινά δεδομένα το πιο πιθανό είναι να συνεχίσει σε άλλη ομάδα την καριέρα του, ενώ αναφέρθηκε και στην πορεία του την φετινή σεζόν.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το αν βρίσκεται στην Ισπανία: «Ναι πήγα στην Ισπανία με αυτοκίνητο, ξεκίνησα την Δεύτερα και έφτασα χθες το βράδυ. Επρεπε να φέρω το αυτοκίνητο και τα περισσότερα πράγματα οπότε ήταν η καλύτερη στιγμή να το κάνω. Αν είχα συμφωνήσει με τον ΠΑΟΚ δεν θα έφερνα όλα τα πράγματά μου και τα αυτοκίνητά μου, αν συμφωνήσουμε αργότερα θα γυρίσω για την προετοιμασία» τόνισε αρχικά.

Για τη χρονιά που ήταν μεγάλη: «Ηταν κουραστική σεζόν, δεν ήταν μόνο ο αριθμός των παιχνιδιών αλλά και η ποιότητα των παιχνιδιών και των αντιπάλων, δώσαμε τα πάντα και επηρέασε το πως εμφανιστήκαμε».

Για το αν θα συνεχίσει στην καριέρα του στον ΠΑΟΚ και που θα στοιχημάτιζε: «Θα έβαζα χρήματα στο ενδεχόμενο να συνεχίσω σε άλλη ομάδα, είμαστε σχεδόν Ιούνιο και δεν έχουμε κάποια επαφή οπότε εκεί θα τα έβαζα. Με τον Λουτσέσκου και τον Μπότο έχουμε μιλήσει από τον Ιανουάριο, μου είχαν πει πως είναι χαρούμενοι και πως θέλουμε να συνεχίσουμε, είχαμε πει πως θέλουμε να ανανεώσουμε την επόμενη εβδομάδα, πέρασαν οι επόμενες εβδομάδες και φτάσαμε σχεδόν στον Ιούνιο».

Για τη σεζόν που ολοκληρώθηκε: «Ημασταν μια χαρά μέχρι 2-3 εβδομάδες πριν το τέλος τη σεζόν, στο τέλος διασφαλίσαμε στην 2η θέση, το ότι δεν κερδίσαμε στον τελικό μειώνει τον βαθμό επιτυχίας, αν είχαμε κατακτήσει το Κύπελλο θα ήταν διαφορετικά, τώρα δεν άφησαν καλή γεύση τα πράγματα».

Για το τι έλειπε από την ομάδα: «Μας έλειπε και η ποιότητα και η ποσότητα, για να είμαι ειλικρινής. Είναι πάρα πολύ δύσκολο να διακριθείς με τους ίδιους παίκτες και στις τρεις διοργανώσεις. Είναι θέμα και τι χρειάζεται ο προπονητής, όταν εκείνος βλέπει 13-14-15 παίκτες και παίζουν συνεχώς, τότε αυτό επηρεάζει. Στα πλέι οφ παίξαμε κόντρα σε ομάδες που δεν είχαν Ευρώπη, δεν ήταν τόσο κουρασμένες και ήταν ποιοτικές, άρα έπρεπε να προσαρμοστώ».

Για το αν είναι ευχαριστημένος από τον εαυτό του: «Ναι ήμουν φέτος ευχαριστημένος. Πριν δύο χρόνια είχα τραυματισμό, πέρυσι ήμουν επιφυλακτικός, φέτος ήμουν καλύτερα και οι μετρήσεις θύμιζαν αυτές που είχα πριν 3-4 χρόνια. Θέλω να συνεχίσω να παίζω ποδόσφαιρο για μερικά ακόμη χρονιά.

Ναι είμαι 35 ετών αλλά σημασία έχει να είσαι επαγγελματίας, μπορεί να είσαι 35 ετών και να τρέχεις σαν 30άρης. Αν είσαι σε καλή κατάσταση τότε δεν έχει σημασία πόσο χρονών είσαι, δείτε τον Μόντριτς και τον Αλμπιόλ. Θέλω να συνεχίσω όσο καταλαβαίνω πως μπορώ να παίξω, ακόμη και στα 40, όσο βλέπω ότι μπορώ να είμαι ανταγωνιστικός. Αν δω πως με εγκαταλείπουν οι δυνάμεις μου, τότε θα σταματήσω».

Για το μοντέλο που είναι καλύτερο για τον ΠΑΟΚ: «Γενικά το καλύτερο μοντέλο είναι το μεικτό, να έχεις νεαρούς παίκτες αλλά και έμπειρους για να υπάρχει η ισορροπία. Δεν μπορείς να έχεις 10 και πάνω 33άρηδες, αλλά ούτε και κανέναν. Υπάρχει μια ιδιαιτερότητα με τον Λουτσέσκου, χρειάζεται χρόνο για να αποδώσει η ομάδα του αυτό που θέλει. Αν ο ΠΑΟΚ πάρει 15 καινούριους ποδοσφαιριστές, τότε θα χρειαστεί πολύ χρόνο. Αν πει πως δεν πάει για πρωτάθλημα τότε θα χτίσει αυτή την ομάδα ο Λουτσέσκου, αν όμως πάει για τον τίτλο, θα πρέπει να πάει σε στοχευμένες μεταγραφές σε συγκεκριμένες γραμμές και θέσεις».

Για τις συγκεκριμένες μεταγραφές που θα έκανε στον ΠΑΟΚ: «Ναι φέτος δεν είχαμε κάποιον επιθετικό που βάζει πολλά γκολ, πρώτος σκόρερ ήταν ο Κούρτιτς και πολλά από αυτά ήταν με πέναλτι. Είχαμε πρόβλημα στο γκολ, όταν θέλεις να κάνεις πρωταθλητισμό πρέπει να έχεις έναν παίκτη μπροστά που θα βάλει 20 γκολ. Σίγουρα ο ΠΑΟΚ θέλει ενδυνάμωση σε όλες τις γραμμές και ισορροπία».

Για την καλύτερη και τη χειρότερη στιγμή της σεζόν: «Οι καλύτερες στιγμές της σεζόν ήταν όταν προκριθήκαμε στον τελικό αφήνοντας έξω τον Ολυμπιακό και όταν περάσαμε την Γάνδης για να φτάσουμε στα προημιτελικά της Ευρώπης. Η χειρότερη στιγμή ήταν ο χαμένος τελικός, ήταν δύσκολο παιχνίδι, ήταν ο τελικός με τις λιγότερες ευκαιρίες από τον αντίπαλο και χάσαμε το τρόπαιο.

Προφανώς ήταν κρίσιμο το πέναλτι που δόθηκε, δεν είχαν άλλες ευκαιρίες να σκοράρουν, το πέναλτι έκρινε τον τελικό. Δεν θέλω να μιλήσω πολύ για την διαιτησία, είχαμε ευκαιρία για να κάνουμε το 2-1 και 3-1, αλλά δεν τα καταφέραμε».

Για το που θα κάνει διακοπές: «Θα μείνω στην Ισπανία, κοντά στο σπίτι μου. Είχε προγραμματιστεί να γίνει μία τελετή για το γήπεδο στην πόλη μου που θα έπαιρνε το όνομά μου την επόμενη εβδομάδα και θα ήμουν παρών, όμως, υπάρχει ένα πρόβλημα με τον ηλεκτροφωτισμό, ελπίζω να φτιαχτεί μέχρι να τελειώσουν οι διακοπές».