Skip to main content

Κρέτσος: Η τηλεόραση έχει ανάγκη να ξαναβρει τη χαμένη της αίγλη

Ο γ.γ Ενημέρωσης υπογράμμισε ότι την ίδια ανάγκη έχουν και οι εργαζόμενοι σε αυτήν που τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζουν απολύσεις και επισφάλεια.

Στη σημασία που έχει η τηλεόραση και στην ανάγκη της ώστε να συμβάλουν όλοι προκειμένου να βρει τη χαμένη της αίγλη στάθηκε σε δηλώσεις του αναφορικά με την Παγκόσμια Ημέρα Τηλεόρασης, ο γενικός γραμματέας Eνημέρωσης, Λευτέρης Κρέτσος.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο κ. Κρέτσος:

«Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Τηλεόρασης συμπίπτει με την δημοσίευση του Ευρωβαρόμετρου «Πλουραλισμός των μέσων μαζικής ενημέρωσης και δημοκρατία», στο οποίο καταγράφεται μια μεγάλη δυσπιστία του ελληνικού κοινού προς την τηλεόραση, η οποία φτάνει το 83%.

Είναι λοιπόν φανερό, πώς η τηλεόραση στη χώρα μας, ένα μέσο προσιτό σε κάθε πολίτη, έχει ανάγκη από την αρωγή και τη συνδρομή όλων για να ξαναβρει τη χαμένη της αίγλη. Χωρίς άλλες γκρίζες διαφημίσεις, με προγράμματα που σέβονται την αξιοπρέπεια του πολίτη, με ποιοτική ενημέρωση και ψυχαγωγία. Την ίδια ανάγκη έχουν και οι εργαζόμενοι σε αυτήν, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια έρχονται αντιμέτωποι με απολύσεις και επισφάλεια».