Skip to main content

Κρέτσος: Ο διαγωνισμός των τηλεοπτικών αδειών έχει ουσιαστικά αρχίσει

Ο γ.γ. Ενημέρωσης και Επικοινωνίας εξέφρασε την εκτίμηση ότι η διαδικασία της δημοπρασίας μπορεί να ολοκληρωθεί σε διάστημα τριών μηνών.

Ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες έχει ουσιαστικά ξεκινήσει, τόνισε ο γ.γ. Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρης Κρέτσος, μιλώντας στο Α' Πρόγραμμα του ραδιοφώνου της ΕΡΤ.

«Από τη στιγμή που το ΕΣΡ αποφάσισε τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών και την ελάχιστη τιμή εκκίνησης ο διαγωνισμός έχει ουσιαστικά ξεκινήσει», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κρέτσος εξέφρασε την εκτίμηση ότι η διαδικασία της δημοπρασίας μπορεί να ολοκληρωθεί σε διάστημα τριών μηνών, από την ώρα που θα αρχίσει, με βάση ό,τι ισχύει στις περιπτώσεις ανοιχτών διεθνών διαγωνισμών.

«Το πότε και το πώς θα διεξαχθεί η δημοπρασία είναι καθαρά στην ευχέρεια του ΕΣΡ και η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας είναι έτοιμη να συνδράμει αν της ζητηθεί, προσθέτοντας πως η επιθυμία της είναι να γίνει γρήγορα, διότι είναι συνταγματική υποχρέωση και διότι αντίκειται στις αρχές του κράτους δικαίου το γεγονός ότι 27 και πλέον χρόνια τα τηλεοπτικά κανάλια λειτουργούν χωρίς κανονική άδεια», τόνισε.