Skip to main content

Κρίμα κι άδικο για τον Άρη

Ο Άρης τιμωρήθηκε από τον άγραφo νόμο του ποδοσφαίρου, που αναφέρει ότι όποιος χάνει τις ευκαιρίες, δέχεται το γκολ. Ετσι, άδοξα και άδικα οδηγήθηκε στην ήττα από την Μπάγερ στο Λεβερκούζεν, στο τελευ

Χαβίτο και Τσεσνάουσκις απώλεσαν σημαντικότατες ευκαιρίες και στο τέλος έγινε ό,τι γίνεται συνήθως: η Λεβερκούζεν πέτυχε γκολ στο 90΄ και πήρε μια νίκη που δεν άξιζε σε καμία περίπτωση.

Στενεύουν τα περιθώρια για τους Θεσσαλονικείς, που έμειναν 4 και 3 βαθμούς πίσω από τους Γερμανούς και την Ατλέτικο Μαδρίτης αντίστοιχα.

Ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ παρέταξε τον Άρη με το αγαπημένο του 4-4-2, έχοντας τον Σηφάκη κάτω από τα δοκάρια και τους Βανγκέλι, Γκιάρο, Λαζαρίδη και Μίσελ να συνθέτουν την αμυντική τετράδα από τα δεξιά προς τα αριστερά.

Φατί και Τόχα ήταν τα αμυντικά χαφ, με τους Κάλβο και Χαβίτο στις πτέρυγες και τους Κόκε και Ρουίς να αποτελούν το επιθετικό δίδυμο.

Ίδιο σύστημα και για τον Γιουπ Χάινκες, με τον Άντλερ στα γκολπόστ και τους Μπάλιτς και Κάντλετς στο δεξιό και αριστερό άκρο της άμυνας.

Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο συνέθεσαν ο Φρίντριχ με τον Ράιναρτς, ενώ στον άξονα πήραν θέση ο Μπέντερ και ο Βιδάλ.

Στα δύο άκρα της μεσαίας γραμμής αγωνίστηκαν ο Σαμ με τον Καπλάν, δεξιά και αριστερά αντίστοιχα, ενώ στη γραμμή κρούσης ο Χάινκες επέλεξε τους Χέλμες και Γιόργκενσεν.

Ύστερα από τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά ο Άρης προσπάθησε να φανεί απειλητικός και να φτάσει στο γρήγορο γκολ.

Ακριβώς με τη συμπλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου Κόκε και Μίσελ συνεργάστηκαν ωραία, με τελικό αποδέκτη τον Ρουίς, το τακουνάκι του οποίου εξουδετέρωσε ο Άντλερ.

Ένα λεπτό αργότερα, ο Κάλβο επιχείρησε να πετύχει ένα γκολ σπάνιας ομορφιάς, καθώς έκανε το ψηλοκρεμαστό πλασέ από το ύψος της σέντρας, ο Άντλερ ωστόσο δεν αιφνιδιάστηκε και απομάκρυνε σε κόρνερ.

Το τρίλεπτο της επιθετικότητας του Άρη ολοκληρώθηκε με το δυνατό φαλτσαριστό σουτ του Κάλβο στο 13΄, που δεν βρήκε τον στόχο.

Οι παίκτες του Κούπερ ήταν προσηλωμένοι στα αμυντικά τους καθήκοντα, κλείνοντας τους διαδρόμους προς την εστία του Σηφάκη και «παγώνοντας» τον ρυθμό.

Οι Γερμανοί δυσκολεύονταν να δημιουργήσουν προϋποθέσεις για κάποιο τέρμα και στο 26’ ο Βιδάλ αποφάσισε να δοκιμάσει την τύχη του σουτάροντας από μακρινή απόσταση, ένα εξαιρετικό σουτ που τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Σηφάκη στην πρώτη σπουδαία ευκαιρία της Λεβερκούζεν.

Μετά από τρία λεπτά ο Γιόργκενσεν βρέθηκε αμαρκάριστος στη μεγάλη περιοχή του Άρη, όμως δεν έκανε καλό σουτ και η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ.

Οι Θεσσαλονικείς συνέχισαν να ελέγχουν τον ρυθμό, περίμεναν τους αντιπάλους τους και δεν άφηναν περιθώρια στους γηπεδούχους για να απειλήσουν.

Το ημίχρονο βρήκε τις δύο ομάδες «άσφαιρες», αν και ο Τόχα λίγο έλειψε στο 44’ να κάνει το καλό, ωστόσο το δυνατό σουτ του Κολομβιανού μέσου εξουδετέρωσε ο πορτιέρο των "ασπιρινών".

Ο Χάινκες αποφάσισε να ρίξει τα δυνατά «χαρτιά» του ακριβώς με το ξεκίνημα της επανάληψης, με τους Ρόλφες και Ντερντιγιόκ να αντικαθιστούν Γιόργκενσεν και Μπέντερ αντίστοιχα.

Τη μεγάλη ευκαιρία, εντούτοις, την σπατάλησε ο Άρης στο 51’, καθώς ο Κόκε βρήκε έξοχα τον Χαβίτο, ο οποίος αδράνησε προ του Άντλερ κι έκανε κακό πλασέ, για να νικηθεί από τον Γερμανό τερματοφύλακα και στην επαναφορά το σουτ του Τόχα σταμάτησε σε γερμανικά σώματα.

Στο 56’ ο Κούπερ έβγαλε τον Ρουίς και έβαλε τον Τσεσνάουσκις, με τον Λιθουανό να αποτυγχάνει τρία λεπτά αργότερα να γίνει ο ήρωας της βραδιάς.

Ο Κάλβο βρήκε μόνο του τον συμπαίκτη του μέσα στη μεγάλη περιοχή, και σ’ αυτή την περίπτωση όμως ο Άντλερ λειτούργησε αποτελεσματικά και απέκρουσε το πλασέ του Τσεσνάουσκις.

Έτσι, σε διάστημα 8 λεπτών οι «κιτρινόμαυροι» απέτυχαν δύο φορές να «παγώσουν» τη «Μπάι Αρένα» και να βάλουν τα θεμέλια για το σπουδαίο «διπλό».

Στο 73’ η Λεβερκούζεν έχασε σημαντική ευκαιρία, αφού ο Μπαρνέτα, που είχε αντικαταστήσει τον Καπλάν, βρέθηκε σε θέση βολής, όμως με την βοήθεια και του Λαζαρίδη ο Σηφάκης απεσόβησε τον κίνδυνο.

Το 0-0 παρέμεινε και διατηρήθηκε κι ένα λεπτό αργότερα, καθώς ο Χαβίτο προσπάθησε να «σκοτώσει» τον Άντλερ αντί να πλασάρει, για να χαθεί έτσι μία ακόμη κλασική ευκαιρία για την ελληνική ομάδα!

Δυστυχώς για τον Άρη ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου επαληθεύθηκε στο 90΄! Ο Σαμ σούταρε μέσα από τη μεγάλη περιοχή, ο Σηφάκης δεν αντέδρασε καλά και ο επερχόμενος Βιδάλ από κοντά έδωσε τη νίκη στη Λεβερκούζεν από το πουθενά...

Απροσδόκητο, και άδοξο συνάμα, φινάλε για τον Άρη, που "αυτοκτόνησε" και έχασε πολύτιμο έδαφος στη μάχη για την πρόκριση στους "32" του Europa League, μένοντας στους 4 βαθμούς.

Μπάγερ: Άντλερ, Ράιναρτς, Φρίντριχ, Μπέντερ (46’ Ντερντιγιόκ), Χέλμες, Μπάλιτς, Σαμ, Βιδάλ, Κάντλετς, Καπλάν (62΄ Μπαρνέτα), Γιόργκενσεν (46’ Ρόλφες)

Άρης: Σηφάκης, Γκιάρο, Λαζαρίδης, Μίσελ, Βανγκέλι, Τόχα, Φατί, Χαβίτο, Κάλβο (79΄ Kαζναφέρης), Κόκε (90΄ Πρίττας), Ρουίς (56΄ Tσεσνάουσκις).